J. Ryvkinas: rinktinėje nėra jokių konfliktų

"Tikiuosi, kad su šiais vaikinais įveiksime pirmąjį barjerą", – teigė Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Jevgenijus Ryvkinas. Ukrainietis, stovintis prie Lietuvos komandos vairo, paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą.

Paskelbtame žaidėjų sąraše – 19 pavardžių, bet dalis jų atkris treniruočių stovykloje, o atrinktieji išmėgins jėgas 2022-ųjų Europos čempionato kvalifikaciniame turnyre. Jonavos arenoje vyksiančiose varžybose lietuviai galynėsis su Turkijos, Šiaurės Airijos ir Vengrijos rinktinėmis.

Grupės favoritais laikomi vengrai, turintys aukščiausią reitingą "FIFA futsal" rinktinių lentelėje (28-oji vieta). Rimtus ketinimus vengrai neseniai įrodė dvejose draugiškose rungtynėse su viena elitinių pasaulio komandų Rusijos rinktine. Vienose rungtynėse galingiesiems varžovams jie nusileido po atkaklios kovos rezultatu 2:3, tačiau kitose šventė pergalę 2:1. Turkijos rinktinė FIFA reitinge šiuo metu užima 69 vietą. Žemiausią 106-ąjį reitingą šio atrankos ciklo ture turi Europos futsal varžybų debiutantai Šiaurės Airijos futbolininkai.

Sausio 29 d. Lietuvos rinktinė sužais su turkais, sausio 30 d. – su šiaurės airiais, o vasario 1 d. – su atrankos turnyro favoritais vengrais.

J.Ryvkinas ne kartą minėjo, kad jo tikslas yra patekti į pagrindinį kvalifikacijos etapą, todėl treneris neslepia pasitikėjimo savo ir komandos jėgomis.

Tarp 19-os kandidatų daugiausia Kauno "Vyčio" klubo atstovų. Lietuvos čempionams atstovauja aštuoni kandidatai. Šešis atstovus delegavo Jonavos "Vikingai". Rinktinės stovykloje treniruojasi ir legionieriai iš Anglijos, Švedijos, Latvijos bei Prancūzijos klubų.

Ukrainietis į sąrašą neįtraukė Vokietijoje rungtyniaujančio vieno rinktinės lyderių Jurijaus Jeremejevo. Pasak trenerio, žaidėjas pats paprašė jo nekviesti į stovyklą, galbūt tam, kad susikoncentruotų darbui klube, o galbūt ir tam, kad susidėliotų karjeros prioritetus.

"Rinktinėje nėra jokių konfliktų, tiesiog reikia, kad žaidėjas norėtų atstovauti savo šalies rinktinei", – sakė treneris.

Lietuviams startas Senojo žemyno atrankos turnyre taps ir svarbia repeticija rengiantis šių metų rudenį Lietuvoje vyksiančioms planetos pirmenybėms.

Rinktinės kandidatai

Vartininkai

Laurynas Glinskis ("Manchester Futsal Club", Anglija)

Mindaugas Labuckas ("Helvecia Futsal Club", Anglija)

Ernestas Macenis (Kauno "Vytis")

Egidijus Žagaras (Jonavos "Vikingai")

Gynėjai

Tomas Bučma ("Vytis")

Janas Cimuškevičius (Daugpilio "Lokomotiv", Latvija)

Vladimiras Derediajevas ("Vytis")

Marius Ganasauskas ("Vikingai")

Dovidas Jansonas ("Vikingai")

Agnius Juozapaitis ("Šiauliai")

Mantas Makutunovičius (Vilniaus "Turbotransfers")

Aurimas Skurdelis (Gargždų "Pramogos")

Pavelas Smolkovas ("Hammarby", Švedija)

Gytis Vasylius ("Vikingai")

Justinas Zagurskas ("Vytis")

Puolėjai

Arsenijus Buinickis ("Beaucaire", Prancūzija)

Darius Jankauskas ("Šiauliai")

Artūras Juchno ("Vytis")

Paulius Osauskas ("Vikingai")

Deividas Reimaris ("Vytis")

Lukas Sendžikas ("Vytis")

Benas Spietinis ("Vikingai")

Albertas Voskunovičius ("Vytis")



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių