Pereiti į pagrindinį turinį

J.Kazlauskas linkęs priimti graikų pasiūlymą

2009-01-26 09:00

FIBA Europos vadovas George'as Vassilakopoulas Lietuvoje domėjosi ne vien pasirengimu 2011 m. Europos krepšinio čempionatui.

Kitą savo tikslą per viešnagę Lietuvoje Graikijos krepšinio federacijos prezidentas sugebėjo užmaskuoti geriau. Tačiau vakar paaiškėjo, kad G.Vassilakopoulas beveik įkalbėjo geriausiu Lietuvos treneriu tituluojamą Joną Kazlauską stoti prie Graikijos rinktinės vairo.

"Ne visa informacija yra teisinga. Galutinio žodžio graikams dar nepasakiau, tačiau pokalbis (su G.Vassilakopoulu) buvo, išgirdau konkretų pasiūlymą. Ir jis mane labai sudomino. Esame arti susitarimo", – vakar dienraščiui teigė J.Kazlauskas.

Graikijos žiniasklaida suskubo pranešti, kad šiandien lietuvis atvyks į Graikiją ir pasirašys sutartį su šios šalies krepšinio federacija. "Nežinau, kas paskleidė tą informaciją, tačiau bilietų dar neturiu. Į Graikiją tikriausiai vyksiu, tačiau ne rytoj", – tvirtino J.Kazlauskas.

Graikijos rinktinės trenerio poste lietuvis pakeis Panagiotį Giannakį. Kalbama, kad į šias pareigas taip pat pretendavo buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" treneris Aleksandras Trifunovičius ir Fotis Katsirakis.

Beje, J.Kazlauskas su graikais preliminariai sutarė, kad galėtų darbą rinktinėje derinti su pareigomis klubiniame krepšinyje. "Kol kas pasiūlymų, kurie išties sudomintų, nebuvo", – pabrėžė J.Kazlauskas.

54 metų specialistas pastarąjį pusmetį ilsėjosi. Po Pekino olimpiados vilnietis pasitraukė iš Kinijos rinktinės stratego posto. J.Kazlauskas jau yra dirbęs Graikijoje – 2004–2006 m. vadovavo Pirėjo "Olympiakos" komandai. Prieš tai krepšinio specialistas vadovavo abiem stipriausioms Lietuvos komandoms Kauno "Žalgiriui" ir Vilniaus "Lietuvos rytui".

Didžiausi J.Kazlausko laimėjimai – su "Žalgiriu" 1999 m. iškovota Eurolygos taurė ir su Lietuvos rinktine 2000 m. laimėta Sidnėjaus olimpiados bronza.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų