Pereiti į pagrindinį turinį

Jubiliejų vainikavo atgaivinta tradicija

2014-05-13 02:00

"Gintarinė pora" su sportinių šokių mėgėjais atsisveikino aistringais rumbos, sambos ir čia čia čia ritmais – 50-osiose sportinių šokių varžybose jėgas išbandė per 800 porų iš Lietuvos ir užsienio.

"Gintarinė pora" su sportinių šokių mėgėjais atsisveikino aistringais rumbos, sambos ir čia čia čia ritmais – 50-osiose sportinių šokių varžybose jėgas išbandė per 800 porų iš Lietuvos ir užsienio.

Laurai – latviams

Po įspūdingo šou, kurį pirmąją renginio dieną surengė standartinių šokių atlikėjai, sekmadienį ant Kauno sporto halės parketo karaliavo Lotynų Amerikos šokių meistrai.

Kaip ir tikėtasi, Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Lotynų Amerikos šokių reitingo turnyre sėkmingiausiai pasirodė svečiai Martas Smolko ir Viktorija Puhovika iš Latvijos.
Nuo nugalėtojų nedaug atsiliko Estijos pora – Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmanova. Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio užkopė Vokietijos atstovai – Maksimas Stepanovas ir Emma-Leena Koger.

Trūksta patirties

Tarp lietuvių geriausiai pasirodė šalies vicečempionai vilniečiai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė – jie užėmė šeštą vietą.

"Rezultatai nenustebino. Laimėjo poros, WDSF reitingų lentelėse užimančios aukštesnes pozicijas nei kiti dalyviai. Deja, mūsų šokėjai dar nepribrendo tokioms pergalėms", – sakė "Kauno dienai" vienas "Gintarinės poros" organizatorių Česlovas Norvaiša.

Lietuvos nusipelniusio trenerio teigimu, J.Venckus ir M.Klupšaitė tik neseniai pradėjo bendrą karjerą, ši pora yra perspektyvi, turi daug galimybių tobulėti.

Planuota, kad užsieniečiams rimtą konkurenciją Lotynų Amerikos šokių varžybose sudarys Lietuvos čempionai Rihardas Eglitis ir Agnė Malinauskaitė, tačiau jie, kaip ir keli kiti favoritai, pakeitė planus ir į Kauną neatvyko.

Č.Norvaišos teigimu, dalį pajėgių šokėjų nuviliojo tomis pat dienomis vykę tarptautiniai konkursai Latvijoje, Rusijoje, o kai kurie taupė jėgas ateinantį savaitgalį vyksiančioms prestižinėms varžyboms Anglijoje.

Be to, šokėjai kartais vengia akistatų su pagrindiniais konkurentais, todėl iki paskutinės akimirkos laukia galutinio dalyvių sąrašo, o tada apsisprendžia – šokti čia ir dabar, rinktis kitus turnyrus ar pailsėti.

Sužavėjo gyvoji muzika

"Gintarinės poros" organizatoriai stengiasi ne vien žengti koja kojon su naujovėmis, bet ir atgaivinti konkursą išgarsinusias tradicijas.

Šiemet po ilgos pertraukos Sporto halėje vėl aidėjo gyvoji muzika –  šokėjams akompanavo Kauno bigdendas su Lotynų Amerikos ritmų žinovu, garsiu Ispanijos perkusininku Jorge Perezu Gonzalezu.

"Dėl muzikos nemažai jaudinomės. Juk džiazo muzikantai puikiai improvizuoja ir meistriškai atlieka sudėtingiausias kompozicijas, tačiau, kai reikia specifinį kūrinį groti griežtai į taktą su šokėjais, būtina preciziškai vieniems prie kitų prisiderinti", – kalbėjo Č.Norvaiša.

Šokių aistruoliams bigbendas labai patiko. Kaip ir parodomoji programa, kurią pademonstravo standartinių šokių varžybas laimėję Vokietijos atstovai Simone Segatori ir Annette Sudol, WDSF profesionalų lygos standartinių šokių pasaulio taurės laimėtojai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, Pasaulio šokių tarybos Europos profesionalų laisvojo stiliaus vicečempionai Justas Kučinskas ir Jekaterina Romankova.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų