„Kaunas City“ sezoną OHL užbaigė dramatiškai pralaimėdamas baudinių serijoje

  • Teksto dydis:

Skaudų pralaimėjimą Optibet ledo ritulio lygos ketvirtfinalio lemiamose rungtynėse patyrė „Kaunas City“ komanda.

 

Penktose ir paskutinėse ketvirtfinalio serijos rungtynėse Latvijoje kauniečiai po baudinių serijos 2:3 pralaimėjo Rygos „Dinamo“ komandai ir iškrito iš OHL kovų.

Pirmajame kėlinyje rungtynių šeimininkai aktyviai rengė savo išpuolius, tačiau „Kaunas City“ vartininkas Demidas Yeremeyevas atrėmė visus „Dinamo“ metimus į jo vartus.

Antrajame kėlinyje Aivaras Bendžius pabėgo prieš varžovų vartininką, bet jo metimas tikslo nepasiekė. To tarpu kitoje pusėje panašioje situacijoje atsidūręs Mikelis Redlihas neklydo ir išvedė „Dinamo“ į priekį (23:22, rez. perd. Kirilas Tambejevas).

Atstatyti pusiausvyrą „Kaunas City“ sugebėjo žaisdami mažumoje, kai Povilas Verenis įsiveržė į oponentų zoną ir pasiuntė tikslų metimą į latvių vartus (27:54, rez. perd. Kostas Gusevas). Visgi, po minutės priekyje vėl buvo rygiečiai, iš arti pasižymėjus Kristianui Zeltsui (28:59, rez. perd. Kristoferis Petrinšas, Ilja Grekovas).

Trečiajame kėlinyje lygybę kauniečiai atstatė po sėkmingos greitos atakos. Atakos smaigalyje atsidūręs Egidijus Binkulis nuo skersinio nukreipė ritulį į vartus (47:08, rez. perd. K. Gusevas, Lukas Žukauskas).

Išlyginę rezultatą „Kaunas City“ turėjo kurį laiką leisti gynyboje, kai varžovai turėjo net tris galimybes žaisti daugumoje. Visų trijų daugumų metu „Dinamo“ turėjo savo progų, bet pasižymėti jiems nepavyko ir komandos per pagrindinį laiką nesugebėjo išsiaiškinti nugalėtojo.

Pratęsimo metu įvarčių pelnyta nebuvo ir serijos laimėtoją sprendė baudinių serija. Jos metu trečiuoju bandymu į priekį „Kaunas City“ išvedė Aurimas Gaidauskas, o „Dinamo“ pralaužti vartininko nesugebėjo iki pat paskutinio mėginimo. Gelbėti komandos sezoną ėmėsi Kirilas Tambijevas, kurio ranka nesudrebėjo – tiksliu šūviu jis išlygino rezultatą, o kauniečiai nepasinaudojo savo progomis užbaigti seriją. Galiausiai tas pats K. Tambijevas gavo progą dar vienam bandymui ir dar vienu tiksliu šūviu išvedė „Dinamo“ į pusfinalio seriją.

Po nesėkmingos OHL ketvirtfinalio serijos „Kaunas City“ laukia kova dėl Lietuvos čempionų titulo. Dėl nugalėtojų titulo jie varžysis serijoje iki trijų pergalių su Elektrėnų „Airwell Energijos“ komanda. Pirmosios serijos rungtynės jau kovo 14 dieną Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių