Kauno buriuotojas plauks aplink pasaulį

  • Teksto dydis:

Kaunietis buriuotojas Rokas Milevičius – pirmasis lietuvis, dalyvausiantis jachtų lenktynėse aplink pasaulį "Volvo Ocean Race". Tai – aukščiausia kreiserinio buriavimo lyga.

Londono olimpiados dalyvis R.Milevičius pernai pateikė paraišką atrankai į olandų komandą "Brunel". Po fizinio ir psichologinio pasirengimo testų "Brunel" vadovai iš dvidešimties sportininkų atrinko tik kelis. Tarp jų – ir kaunietį.

"Labai džiaugiuosi patekęs į profesionalų lygą. Prieš atranką jaudinausi, bet viskas vyko labai profesionaliai, tereikėjo tik pademonstruoti, ką sugebu. Tikriausiai komandinė dvasia, tinkami charakterio bruožai, geras fizinis parengtumas ir buriavimo patirtis nulėmė sėkmę", – sakė R.Milevičius.

"Brunel" įguloje taip pat bus keturi olandai, danas, belgas ir ispanas, jai vadovaus olandas Bouwe'as Bekkingas, kuris jau šeštą kartą dalyvaus "Volvo Ocean Race" varžybose.
Vasario pradžioje R.Milevičius išvyks į Londoną, po to – į Lansarotės (Ispanija) miestelį, kur bus treniruočių stovykla.

"Tai – labai svarbus Lietuvos buriuotojų pripažinimas. Kai kurios šalys, tokios kaip Japonija, net turėdamos savo komandą, galėjo leisti dalyvauti šiose varžybose tik vieną savo tautietį. Visi kiti – samdyti profesionalūs buriuotojai", – pabrėžė Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) viceprezidentas Raimundas Daubaras.

R.Milevičius – žinomas vienviečių "Laser" klasės jachtų buriuotojas. Patirties plaukti kreiserinėmis jachtomis Rokas įgijo dalyvaudamas "Tūkstantmečio odisėjoje". 2012 m. pabaigoje jachta "Ambersail" jis plaukė sudėtingose "Rolex Sydney Hobart Yacht Race" varžybose.

Prestižinės lenktynės "Volvo Ocean Race" startuos spalio 4-ąją Alikantėje (Ispanija), o finišas numatytas 2015-ųjų birželį Geteborge (Švedija). Buriuotojams teks įveikti 72 tūkst. km.

"Brunel" komandos jachta "VO 65" šiuo metu baigiama statyti Didžiojoje Britanijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių