Kauno smiginio žaidėjai – Lietuvos čempionai

  • Teksto dydis:

"Žalgirio" arenoje paaiškėjo naujieji Lietuvos smiginio čempionai ir prizininkai. Kauniečiai Milda Zdanauskaitė („Trajektorija“) ir Laimis Zubavičius (klubas „Smiginis LT“) per abi varžybų dienas iškovojo daugiausiai pergalių.

M. Zdanauskaitė, užtikrintai pirmaujanti Lietuvos smiginio reitinge, nugalėjo visose čempionato rungtyse: asmeninėje, porinėje, komandinėje ir jaunimo.

Pirmąją reitingo vietą gynęs L. Zubavičius pasiekė asmeninės rungties, kurioje rungėsi net 117 vyrų, finalą, su „Smiginis LT“ atstovų ketvertu tapo komandinės rungties čempionais, o su klubiečiu Kęstučiu Žuku laimėjo porinės rungties bronzą. Pastarasis bronzą pelnė ir asmeninėje rungtyje, pusfinalyje nusileidęs draugui ir treniruočių partneriui L.Zubavičiui.

Čempioniškai „Smiginis LT“ komandai be L. Zubavičiaus ir K. Žuko dar atstovavo Tomas Šakys ir Robertas Kasperavičius.

Dar du vyrų porinės rungties bronzos medaliai taip pat atiteko „Smiginis LT“ atstovams: kauniečiui Gyčiui Jasenauskui ir Egidijui Kurkliečiui, gyvenančiam Kėdainiuose.

„Tai buvo pirmasis mano Lietuvos čempionatas. Sau kėliau aukščiausius tikslus, ne viskas pavyko, bet džiaugiuosi visų mūsų klubiečių pasiekimais, pergalėmis“, – teigė L. Zubavičius, per paskutinius pusantrų metų laimėjęs tris Lietuvos smiginio reitingo turnyrus.

K. Žukui bronza čempionate – pirmoji prizinė vieta reitingo asmeninėse varžybose. „Nuosekliai dirbau, kantriai laikiausi savo plano“, – sakė kaunietis, kaip ir daugybė kitų žaidėjų siekiantis vietos rinktinėje Europos taurei, vyksiančiai kitais metais.

Be didesnės konkurencijos žengianti M. Zdanauskaitė asmeninės rungties finale susitiko su Asta Jukniene (Elektrėnų „Dublis“). Trečiąsias vietas iškovojo Kretingos „Topo“ atstovės Vida Jablonskienė ir Jolita Drąsutienė.

L. Zubavičius asmeninės rungties finale nusileido Mindaugui Barauskui (Prienų „Stadionas“). Be K. Žuko trečią vietą iškovojo ir Arūnas Čiplys (Mažeikių DARTS sporto klubas).

Moterų porinės rungties finale M.Zdanauskaitė su Raminta Kvedaraite („Trajektorija“) nugalėjo Jolitą Drąsutienę ir Viliją Viskontę (Kretingos „Topas“). Trečiąsias vietas pasidalijo Kornelija Lušaitė - Eglė Galdikaitė (Vilniaus „Legionas“) ir Asta Juknienė-Algina Juknaitė („Dublis“).

Vyrų porinės rungties čempionai – mažeikiškiai Tomas Bužonas-  A. Čiplys, finale įveikę M. Barauską ir Dalių Židanavičių („Stadionas“).

Moterų komandinės rungties vicečempionėmis tapo jau minėtos „Dublio“ atstovės, o bronzą pelnė „Smiginis LT“ atstovės Sandra Rimkevičiūtė su Jurgita Šakiene bei K. Lušaitė su E. Galdikaite („Legionas“).

Komandinės rungties Lietuvos vicečempionais tapo „Legiono“ ketveriukė: Arūnas Baliukonis, Laimonas Kiniulis, Andrius Pikiotas, Liudas Čereškevičius.

Prizininkų ketvertuke – ir Šiaulių „Auksinės strėlės“ (Gintaras Nagevičius, Sergej Gončarov, Edvardas Stasaitis, Egidijus Brazas  bei „Dublio“ (Artūras Dunda, Donatas Matijoška, Audrius Saulėnas, Ugnius Jankūnas) komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
o kur abiejų asmeninių čempionų nuotraukos? straipsnis nenušviečia viso čempionato, o tik apie vieno klubo narius... moterų net nuotraukų nėra... niekalas kažkoks...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių