Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos „Dragūnui“ – svarbiausios sezono rungtynės

2014-04-30 08:55
Vytauto Petriko nuotr.

Trečiadienį 19 val. Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai kovos lemiamose Lietuvos rankinio lygos pusfinalio rungtynėse dėl patekimo į finalą.

Daugkartiniai šalies čempionai „Dragūno“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos pusfinalyje sužaidė dvejas rungtynes su Kauno „Granito-Gajos-Kario“ komanda.

Pirmajame Lietuvos rankinio lygos pusfinalio susitikime Klaipėdoje dragūniečiai 29:26 (16:13) įveikė kauniečius. Tačiau atsakomojoje dvikovoje Kauno sporto halėje klaipėdiečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 30:29 (14:14).

Serijos rezultatas lygus – 1:1. Pusfinalio serijoje kovojama iki dviejų pergalių.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas teigė, jog reikia pamiršti pralaimėjimą Kaune ir susikoncentruoti lemiamai kovai Klaipėdoje.

„Kaune „Granito“ rankininkai sužaidė tiksliau, jų vartininkas atmušė daugiau metimų. Rungtynės žiūrovams buvo įdomios, atkaklios, tikimės panašių ir Klaipėdoje. Reikia pamiršti, kas įvyko, susikoncentruoti į darbą ir lemiamose rungtynėse žaisti kitaip“, - teigė M.Astrauskas. 

Anot „Dragūno“ ekipos atakų organizatoriaus Beno Petreikio, prieš lemiamą kovą uostamiesčio rankininkai yra nusiteikę labai kovingai ir sieks tik pergalės bei patekimo į finalą.

„Kaune mes sužaidėme prastas rungtynes. Gerai rungtyniavome tik 15 pirmų žaidimo minučių, o vėliau leidome įsibėgėti kauniečių lyderiui Vaidui Drevinskui, kurio nepavyko sulaikyti. Prieš svarbiausias sezono rungtynes išanalizavome klaidas ir bandysime žaisti savąjį žaidimą. Mūsų komandoje nuotaikos yra geros, visi esame nusiteikę kovingai. Nemanau, kad pralaimėjimas kauniečiams turėtų mus išmušti iš vėžių. Visi nori tik pergalės ir patekimo į finalą. Tikimės gausaus savų sirgalių palaikymo ir bandysime jų nenuvilti“, - ryžtingai prieš trečiadienio vakarą vyksiančias varžybas kalbėjo B.Petreikis.

Varžybos vyks Taikos pr. 61A („Neptūno“ salė).

Reguliariajame Lietuvos rankinio lygos sezone dragūniečiai su kauniečiais rungtyniavo du kartus ir  šventė dvi pergales.

Pirmosiose rungtynėse Kauno sporto halėje „Granito“ rankininkus klaipėdiečiai nugalėjo rezultatu 22:31, o antrojo rato varžybose Klaipėdoje kova buvo daug atkaklesnė – 28:26.

Finale – Vilniaus VHC „Šviesa“

Antradienį buvo sužaistos kitos Lietuvos rankinio lygos pusfinalio poros rungtynės, kuriose Vilniaus VHC „Šviesa“ išvykoje rezultatu 28:20 (12:11) nugalėjo Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkus ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių – 2:1.

Lietuvos rankinio lygos finalinės rungtynės ir kovos dėl trečiosios vietos prasidės nuo gegužės 3 dienos. Finale bus kovojama iki trijų pergalių, dėl bronzos medalių – iki dviejų. Namų aikštės pranašumą turės komanda, kuri reguliariajame sezone užėmė aukštesnę vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų