L. Kubilius: kiekviena kova bus tarsi finalas

  • Teksto dydis:

Lukas Kubilius, tituluotas Lietuvos kiokušin karatė rinktinės narys, žino, ko nori iš gyvenimo ir iš sporto. Spalio 31 – lapkričio 1 dienomis Tokijuje vyksiantis pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionatas gali labai pakeisti klaipėdiečio gyvenimą.

Po pasaulio čempionato Vilniuje (2013 m.), kuriame iškovojo sidabro medalį sunkaus svorio kategorijoje, Lukas Kubilius buvo padaręs pertrauką karjeroje. Kartais sustoti reikia, kad iš naujo suprastum ir įvertintum gyvenimo vertybes. Šiemet 32 metų188 cm ūgio kovotojas grįžo ant tatamio ir kelionę į Tokiją pradėjo nuo Lietuvos ir Europos čempionatų.

„Pertrauka neturėjo didesnės įtakos mano galimybėms, pasirengimą pasaulio čempionatui pradėjau dar prieš Lietuvos čempionatą. O paskutinius du mėnesius vyko pačios intensyviausios treniruotės. Sportavau tarp Klaipėdos ir Akmenės – po 2-3 dienas kiekvieną savaitę praleisdavau pas savo mokytoją Vladimirą Silvaško. Bet viskas vyko pagal numatytą planą, svarbiausioms ketverių metų varžyboms, manau, pasirengiau neblogai. Esu sveikas, nuotaika gera – lieka tik kautis“, - kalbėjo L. Kubilius.

2011 m. pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionate Lukas užėmė ketvirtąją vietą, tad varžovų pagarbos ir patirties jis turi pakankamai. Ir dalyvaudamas aukščiausiojo rango turnyruose išmoko ne vieną pamoką. Sportininkas žino, kad siekiant pergalių tokiose varžybose,susideda daug aplinkybių ir smulkmenų. Įtakos turėsir aklimatizacija, kuri prieš ketveriusmetus pavyko puikiai, nes savaitę laiko iki čempionato rinktinė dar turėjo galimybęJaponijoje treniruotis, tad pavyko išlaikyti optimalią sportinę formą. Šiemet rinktinė į Tokiją išskrido taip pat likus 10  dienų iki čempionato.

„Taip, patirties turiu, bet fizinių jėgų bėgant metams nedaugėja. Tai reikės kompensuoti kitais būdais, manau, šiuo atveju patirtis labiausiaipasitarnaus. Anksčiau būdavo atvirkščiai – fiziškai būdavau stipresnis, bet trūko patirties. Dabar pasistengsiu nekartoti senų klaidų, sudėlioti teisingai taktiką ir, manau, viskas turėtų būti gerai“, - ramiai dėstė L. Kubilius.

Būsimų varžovų jis negalėjo vienareikšmiai įvertinti,silpnų priešininkų, pasak Luko,pasaulio čempionate bus labai nedaug, nebent pirmajame rate iš trečiųjų pasaulio šalių jų gali pasitaikyti. „Bet mačiau, kad bus daug nepažįstamų varžovų, kurie gali pateikti nemažai staigmenų. Manau, kad kiekviena kova pasaulio čempionate bus kaip finalas, kurį reikia žūtbūt laimėti“, - teigė kiokušin karatė meistras.

Pirmajame rate lietuvis bus laisvas, tačiau antroji ir, sėkmės atveju, trečioji kova jau pareikalaus visų jo sugebėjimų ir daug pastangų.

Antroje kovoje L. Kubiliaus varžovu bus Mohamedo Shafieialavijeho (Iranas) ir Oleksandro Tymetso (Ukraina) poros laimėtojas. Trečioje kovoje jam greičiausiai tektų susitikti su 23 metų 191 cm ūgio Rusijos karatė meistru Semionu Semenichinu (jis pirmoje kovoje kausis su Gusffi Eranu iš Indonezijos) arba 22 metų 172 cm ūgio japonu Yoshiki Mogi. Toliau taip pat greičiausiai lauktų varžovas iš Japonijos.

„Norėčiau laimėti čempionatą ir tuomet jau pakelta galva eiti ilsėtis – baigčiau sportinę karjerą. Jeigu palipčiau bent vienu laipteliu aukščiau, negu praėjusioje karatė olimpiadoje, irgi būtų gerai, bet tuomet apie tolimesnę karjerą dar galvočiau. Kol kas man patinka tai, ką darau, dar tuo mėgaujuosi, todėl ir sportuoju. Bet jeigu tapčiau pasaulio čempionu, kaip ir nebūtų motyvacijos toliau sportuoti, galėčiau ramiai vaikus treniruoti“, - šyptelėjo apie savo planus pasakodamas L. Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių