Rumšiškėse – finalinis Lietuvos bėgimo taurės sezono etapas

Bėgimo ir sporto entuziastai šeštadienį kviečiami atvykti į paskutinį šiais metais, 18-ąjį, Lietuvos bėgimo taurės etapą Rumšiškėse. Po bėgimo, pavadinto „Aplink Lietuvą“, bus apdovanoti šių metų geriausieji.

Rumšiškių etapo trasa – žvyro ir asfalto takeliai bei akmenimis grįstas takas Liaudies buities muziejuje. Rato ilgis – 5,2745 km. Įskaitinės pusmaratonio distancijos dalyviai prieš įveikdami keturis ratus dar bėgs ir 500 m ilgio atkarpą. Jėgas galima bus išmėginti ir trumpesnėse 10 km, 5 km ir 500 m distancijose.

„Paskutinis etapas Rumšiškėse tradiciškai vyks gražiu oru, apibėgsime visą Lietuvą, o bėgdami pamatysime visus šalies regionus“, – pasakojo Lietuvos bėgimo taurės kuratorius Audrius Jaraminas.

Anot jo, bėgimas paskutiniame Lietuvos bėgimo taurės etape išskirtinis, nes dalyviai bus išskirstyti pagal amžiaus grupes – visų pirma startuos vyriausieji, o elitiniai bėgikai startuos paskutiniai (pagal taip vadinamas „handicap“ taisykles).

„Rumšiškėse apdovanosime visų amžiaus grupių nugalėtojus bendroje įskaitoje, o vardines taures įteiksime Tauragėje. Rumšiškėse taip pat apdovanosime greičiausią klubą – apausime sportiniais bateliais ir įteiksime kelionę į Milano ar kitą pasirinktą maratoną trims vyrams ir trims moterims. Bus arbatos, košės prizų. Laukiame visų atvažiuojančių“, – kvietė A. Jaraminas.

Lietuvos bėgimo taurės kuratorius pasidžiaugė, kad šiais metais buvo apvažiuota daug šalies miestų, surengti keli nauji etapai: „Pamatėme, kad Lietuva graži, apibėgome visą šalį ir džiaugiamės, kad yra organizatorių, kurie kviečiasi Lietuvos bėgimo taurę. Kitais metais gal turėsime mažiau bėgimo etapų, nes norime ne tik kiekybės, bet ir kokybės“.

Šiais metais trasų ilgį padėjo išmatuoti sertifikuotas atstovas Alfonsas Kazlauskas, savo pastabomis po bėgimų nuolat dalijosi bėgikas Aurimas Skinulis, prie Lietuvos bėgimo taurės prisidėjo nauji partneriai.

„Paskutinis etapas savotiškai įpareigoja. Maratonas baigėsi, prasideda naujas maratonas, todėl kviečiame visus išsakyti mintis ir norus, pastebėjimus ar pasiūlymus. Kitais metais startuosime su šypsena ir turėsime gražų sezoną“, – sakė A. Jaraminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių