Pereiti į pagrindinį turinį

Ledo ritulininkės tikisi svajonių scenarijaus

2022-04-02 08:48
DMN inf.

„Nesužaidę nė vienų rungtynių jau užsitikrinome mažiausiai bronzos medalius, tačiau sieksime aukštesnės prabos trofėjų“, – sakė Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės strategas Berndas Haake.

Išbandymas: Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė Sofijoje išmėgins jėgas su belgėmis ir bulgarėmis. Išbandymas: Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė Sofijoje išmėgins jėgas su belgėmis ir bulgarėmis.

Neįprastas formatas

Mūsų šalies ledo ritulininkės balandžio 4–9 d. dalyvaus Sofijoje vyksiančiame pasaulio čempionato III A diviziono turnyre, kuriame išmėgins jėgas su Belgijos ir Bulgarijos komandomis.

Anksčiau planuota, kad šioje grupėje rungtyniaus iš viso šešios ekipos, tačiau dėl Rusijos sukelto karo nebuvo suburta ukrainiečių rinktinė, be to, varžybų atsisakė Rumunijos ir Honkongo atstovės.

„Pokyčiai – visuose divizionuose, tad Tarptautinė ledo ritulio federacija pasiūlė naują turnyro formatą – su belgėmis ir bulgarėmis susitiksime po du kartus. Nepaisant, kad vis tiek užimsime prizinę vietą, norėsime daugiau nei tik bronzos apdovanojimų“, – kalbėjo B.Haake.

Prieš kelionę į Bulgariją buvo numatytos dvi draugiškos Lietuvos rinktinės rungtynės su Latvijos moterų ledo ritulio klubu.

Karjeros laipteliai

Pagrindinėje mūsų šalies komandos sudėtyje – 15-metė Emilija Tučiūtė ir 16-metė Viltė Beličenkaitė.

2019-ųjų gruodį, kai pirmą ir iki šiol vienintelį kartą Lietuvos ledo ritulininkės varžėsi pasaulio čempionate, jas Emilija ir Viltė galėjo stebėti tik varžybų transliacijas.

Šiuo metu abi merginos užtikrintai stengiasi įrodyti, kad nacionalinėje komandoje joms gali būti patikėtos svarbios užduotys.

Sezonas: Vilniaus „Hockey Stars“ ledo ritulininkės (raudonos spalvos apranga) dalyvavo Latvijos čempionate ir užėmė ketvirtą vietą. / G. Lazdano nuotr.

Šį sezoną pirmą kartą surengtame Lietuvos moterų ledo ritulio trijulių (3 prieš 3) čempionate tiek aukso medalius iškovojusios „Klaipėdos Girls“ ekipos vartus gynusi Viltė, tiek sidabrą laimėjusi Vilniaus „Hockey Stars“ gynėja Emilija sulaukė ir asmeninių įvertinimų: V.Beličenkaitė pripažinta geriausia čempionato vartininke, o E.Tučiūtė – geriausia savo komandos žaidėja.

Abi jaunosios ledo ritulininkės jau išbandė jėgas ir Latvijos moterų ledo ritulio čempionate.

Trauma nepalaužė

Sėkmingai su „Hockey Stars“ ekipa Latvijos čempionate žaidusiai E.Tučiūtei karjerą galėjo sutrikdyti raktikaulio trauma, tačiau, padedama Lietuvos rinktinės kineziterapeutės Kotrynos Kairytės, ji sugebėjo atsigauti ir pasiruošti pasaulio čempionatui.

„Kotrynos dėka esu geros sportinės formos, – kalbėjo E.Tučiūtė. – Tikiuosi, kad pasirodysime gerai, nes mūsų komanda – it darni šeima.“

Emilija nuo vaikystės ledo ritulio pradmenų mokėsi vienoje treniruočių grupėje su berniukais. Treneris B.Haake pabrėžė, kad taip užsigrūdinusios ledo ritulininkės pasižymi kur kas geresnėmis greičio ir žaidimo technikos savybėmis.

Bendražygė – legionierė

Uostamiestyje tobulėjanti ir šį sezoną su „Klaipėda Girls“ komanda Lietuvos čempionato aukso medalius laimėjusi V.Beličenkaitė taip pat nekantriai laukia, kada galės debiutuoti pasaulio čempionate.

„Laukdamos būsimų varžybų jaudinamės, kartais dėl to sunku, bet, manau, kad per oficialias rungtynes atsikratysime įtampos“, – tvirtino vartininkė.

Kartu su Vilte į Lietuvos rinktinę pakviesta ir legionierė iš Danijos – šios šalies aukščiausioje lygoje rungtyniaujanti Emilija Simonsen.

V.Beličenkaitė pripažino laukusi galimybės pasitreniruoti su labiau patyrusia kolege.

„Sofijoje sieksime kuo geresnių rezultatų, o svajonių scenarijus – aukso medaliai“, – ambicingai pareiškė V.Beličenkaitė.

Rinktinė

Vartininkės: Emilija Simonsen („AaB Ishockey“, Danija), Viltė Beličenkaitė („Klaipėda“).

Gynėjos: Emilija Tučiūtė (Vilniaus „Geležinis vilkas“ / „Hockey Stars“), Rugilė Paražinskaitė (Kauno „Rebel Girls“), Gintarė Karpavičiūtė („Eagles B“, Austrija), Aleksandra Volyncevaitė, Miglė Jakavičienė ir Daiva Jatkevičienė (visos – Elektrėnų „Amber“).

Puolėjos: Gabija Petrauskaitė („Haugesund Seagulls“, Norvegija), Gabija Griniūtė, Nomeda Burneikaitė, Veronika Tamulionytė, Greta Baubaitė ir Milda Jasaitė (visos – „Hockey Stars“), Klara Miuller („Klaipėda“), Miglė Bazevičiūtė, Sabina Zacharčenko, Agnė Račkauskaitė ir Ramunė Maleckienė (visos – „Amber“), Julija Melnikova („Klaipėda Girls“).

Personalas: vyriausiasis treneris Berndas Haake, treneriai Raimondas Štrimaitis ir Mauras Baltrukonis, kineziterapeutė Kotryna Kairytė, ekipuotės vadovas Aurelijus Kriščiūnas, komandos vadovė Eglė Kulikauskaitė.

Rungtynės

Pasaulio moterų ledo ritulio čempionato III A divizionas: balandžio 4 d. Belgija–Lietuva, 5 d. Lietuva–Bulgarija, 7 d. Lietuva–Belgija, 8 d. Bulgarija–Lietuva.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų