Pereiti į pagrindinį turinį

Lengvaatlečiai medalių netroško

2009-06-19 23:59

Vakar Rokiškyje kūjo metikų rungtimi baigėsi Lietuvos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas, kuriame varžėsi sportininkai iki 23 metų.

Lydėjo sėkmė

Atokaus šalies miesto (iš Klaipėdos sportininkai sukorė 330 km) stadionas buvo sėkmingas klaipėdiečiams. Sandra Mišeikytė, nusviedusi kūjį 42 m 59 cm, iškovojo sidabro medalį. Tai buvo antrasis mūsų atletės žetonas. Kiek anksčiau ji tokios pat spalvos medalį laimėjo Šiauliuose, kai nustūmė rutulį 13 m 32 cm.

Vicečempionės treneris Algimantas Pleskys sakė, kad Lietuvos lengvosios atletikos federacija atsižvelgė į rokiškėnų prašymą šiame mieste surengti metikų varžybas, todėl visos komandos turėjo belstis į šį Lietuvos kampą.

Pagrindinė kova – Šiauliuose

Dviratininkų mieste vyko pagrindinės jaunimo pirmenybių varžybos, kurios klaipėdiečiams galėjo būti dosnesnės. Tačiau ir patys uostamiesčio sportininkai nesiveržė į kovą.

Mūsų sprinterė Lina Grinčikaitė atsisakė garantuotos pergalės 100 m varžybose. Sportininkės treneris Edmundas Norvilas teisinosi, jog buvo nutarta atsisakyti bėgti dėl šalto oro.

„Nenorėjome rizikuoti, nes tokiu oru bėgant greitai galima patirti traumą, o netrukus – Europos taurės etapas Slovakijoje, – sakė specialistas. – O 200 m varžybos Linai buvo tarsi apšilimas, nes matydama, kad nėra pagrindinių varžovių, ji galėjo bėgti neskubėdama.“

Būtent dukart ilgesnėje distancijoje L.Grinčikaitė pelnė aukso medalį. Sugaišusi trasoje 24,12 sek., klaipėdietė net daugiau nei sekunde aplenkė antrą vietą užėmusią varžovę.

Įdomi situacija įvyko estafetės varžybose. Lietuvos rinktinėje paskutine turėjusi bėgti L.Grinčikaitė prieš gaudama lazdelę taip įsibėgėjo, jog trečia skuduosi komandos draugė nepavijo jos. Ketvertukas buvo diskvalifikuotas, o iš trečiosios vietos į antrąją pakilo klaipėdietės Aiva Čiesnaitė, Judita Lenkauskaitė, Natalija Piliušina ir Živilė Brokoriūtė. Trijų komandų varžybose uostamiesčio greitakojis sugaišo 49,14 sek.

Beje, dėl šalto oro tradicinėse rungtyse nepamatėme ir pastarųjų dviejų bėgikių, skinančių medalius net suaugusiųjų pirmenybėse.

Vaikinai kovojo didvyriškai

Užtat Klaipėdos garbę išsijuosę gynė vaikinai.

Artūras Jankauskas laimėjo 110 m bėgimo per barjerus rungtį (14,60 sek.), po to su Tadu Petraičiu, Martynu Juška ir Robertu Žiemeliu tapo čempionu estafetės 4 po 400 m varžybose – 3 min. 20,75 sek.

Kiek pakitęs ketvertukas – T.Petraitis, M.Juška, R.Žiemelis ir Deimantas Špučys buvo treti estafetės 4 po 100 m rungtyje – 43,70 sek.

Aukso medaliu ir taškais Klaipėdos taupyklę papildė trišuolininkas Vytautas Raugas, nušokęs 15 m 24 cm.

Du bronzos medalius iškovojo Karolis Paulauskas, 800 m nubėgęs per 1 min. 55,43 sek. ir 1500 m – 4 min. 02,70 sek.

Sidabro medalį iškovojo šuolininkas į aukštį Robertas Petrauskas, įveikęs kartelę 215 cm aukštyje.

Jau tapo įprasta, kad antroje miestų grupėje Klaipėdos komanda nusileido šiauliečiams. Uostamiesčio lengvaatlečiai neįskaičiavus kūjo metimo rungties pelnė 13444 taškus, varžovai – 16189 tšk.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų