Pereiti į pagrindinį turinį

Lengvaatlečių rezultatai nepranoko lūkesčių

2009-08-23 19:26
Lengvaatlečių rezultatai nepranoko lūkesčių
Lengvaatlečių rezultatai nepranoko lūkesčių / laf.lt nuotr.

„Jeigu sportininkai pasieks asmeninių rezultatų arba juos pagerins ir pateks į šešioliktukus, būsime patenkinti“, - taip prieš pasaulio lengvosios atletikos čempionatą kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas.

Berlyne (Vokietija) pasibaigus 12-osiomis planetos pirmenybėms paaiškėjo, kad iš 15 nacionalinės rinktinės atletų lūkesčius pateisino daugiau nei pusė.

Didžiausios viltys buvo siejamos su disko metiku Virgilijumi Alekna. Dukart olimpinis čempionas ir pats tvirtino, kad norėtų iškovoti medalį. Deja, V.Alekna liko ketvirtas, bet jo užimta pozicija - aukščiausia iš lietuvių Berlyne iškovotų vietų.

20 km sportinio ėjimo varžybose 8-oji finišavo ėjikė Kristina Saltanovič, 1500 m bėgimo pusfinalio bendroje įskaitoje 13-oji buvo Irina Krakoviak.

Šio sezono rezultatus arba asmeninius rekordus pagerino penki sportininkai - rutulio stūmikė Austra Skujytė, stajerės Živilė Balčiūnaitė ir Renalda Kergytė ir ėjikai Donatas Škarnulis ir Tadas Šuškevičius.

Gerokai kukliau, nei tikėtasi, pasirodė trišuolininkas Mantas Dilys - 16 m 09 cm ir 36-oji vieta tarp 45 atletų (asmeninis rekordas - 16 m 68 cm),  ieties metikas Tomas Intas - 68 m 40 cm ir 43-ioji vieta tarp 47 sportininkų (asmeninis rekordas - 78 m 08 cm).

Lietuvių pasirodymą pasaulio čempionate šiandien vainikavo maratono bėgikės: Ž.Balčiūnaitė užėmė 19-ąją vietą - 2 val. 31 min. 06 sek., o pasaulio čempionate debiutavusi R.Kergytė buvo 52-a - 2 val. 45 min. 28 sek.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų