Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvai A.Narbekovas nereikalingas

2008-10-31 09:00

Lietuva sau leidžia švaistytis net labiausiai šalį garsinančiais žmonėmis. Vakar pranešta, kad atimta Lietuvos pilietybė iš olimpinio futbolo čempiono Armino Narbekovo.

"Esu labai nustebęs. Kai žmogų į kalėjimą sodina, pasako, už ką, kuriam laikui. O pilietybę, pasirodo, galima atimti be jokio įspėjimo", – vakar stebėjosi Austrijoje gyvenantis A.Narbekovas.

Migracijos departamentas Lietuvos pilietybes atėmė ir iš buvusio garsaus futbolininko, ir iš jo žmonos Ritos. Motyvas – pagal įstatymus Lietuvos pasas prarandamas įgijus kitos šalies pilietybę.

A.Narbekovas stebėjosi, kad Lietuvos valdininkai užtruko taip ilgai. Mat Austrijos pilietybę jis ir žmona gavo dar 1995 m. Tais pačiais metais tuometinis šalies vadovas Algirdas Brazauskas olimpiniam čempionui suteikė Lietuvos pilietybę.

"Problema ta, kad turėjau prisiekti Lietuvai. Tačiau per 13 metų Migracijos departamentas manęs taip ir nesugebėjo informuoti, kur ir kaip tai galėčiau padaryti, – dienraščiui aiškino A.Narbekovas. – Bet kuriuo atveju, manau, kad pilietybę susigrąžinsiu. Tiesiog duosiu  priesaiką, ir viskas. Esu lietuvis ir visada juo būsiu.

Dabar liekame gyventi Austrijoje, bet į senatvę vis tiek planuojame keltis atgal į Lietuvą."
43-ejų A.Narbekovas yra 1988 m. Seulo olimpinis čempionas. Per karjerą jis taip pat tapo SSRR čempionato prizininku ir Universiados čempionu (1987 m.), triskart laimėjo Austrijos čempionato aukso medalius.

2005 m. pabaigoje jis tapo Vilniaus "Žalgirio" prezidentu, o kitų metų pradžioje – treneriu. 2007 m. lapkritį A.Narbekovas paliko abi šias pareigas ir grįžo pas šeimą į Austriją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų