Lietuvio šimtmečio bokso pergalė: E. Stanionis – geriausias iš geriausių

  • Teksto dydis:

Išaušus antrosios Velykų dienos rytui, boksininkas Eimantas Stanionis pasidalino vaizdo įrašu, kuriame dėkojo gerbėjams už sveikinimus ir palaikymą. Lietuvos ekspertų ši pergalė prieš rusą Radžabą Butajevą net pavadinta „šimtmečio pergale“, – pasakojama LNK vaizdo reportaže. 

Tačiau šia lietuviams saldžia pergale džiaugiasi ne visi – štai vienas žymiausių pasaulio bokso agentų Eddie Hearnas pareiškė, kad E. Stanionio niekas nepažįsta ir jo net negalima vadinti pasaulio čempionu.

„Kai kurie kovotojai yra labai geri, bet niekas jų nežino. Kalbu įžūliai, bet taip jau yra – visada reikia vertinti rizikos ir pelno santykį“, – sakė jis.

Po to sekė dar skambesni jo žodžiai – esą tai eilinis čempionų diržas ir net: „Velniop jį!“. Bokso agento nuomone, E. Stanionis, laimėjęs šį diržą, negali vadintis pasaulio čempionu. Įsijautęs E. Hearnas kalbėjo toliau: „Niekas nėra girdėjęs apie jį! Galiu lažintis, kad pusė esančių šiame kambaryje nežino, kas tas E. Stanionis“.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Tačiau mūsų šalies bokso profesionalai su tokiais skambiais pareiškimais kategoriškai nesutinka. „Tai yra Olimpo viršūnė ir kas galėtų būti aukščiau – tai tik apjungti visus diržus, tačiau tu jau esi toje terpėje, kur gali vadintis geriausiu iš geriausių“, – teigė Bokso federacijos generalinis sekretorius Donatas Mačianskas.

Tada galėtume sakyti, kad savo šalyje turime patį „kiečiausią“ žmogų.

Jam antrino ir kitas Lietuvos bokso profesionalas – Olimpinės rinktinės narys Tadas Tamašauskas. Jo nuomone, kita kova E. Stanioniui jau turėtų būti dėl superčempionų diržo bei turėtų apjungti čempionų diržus.

„Tada galėtume sakyti, kad savo šalyje turime patį „kiečiausią“ žmogų“, – savo nuomonę pagrindė T. Tamašauskas.

Tuo tarpu pats E. Stanionis dabar mėgaujasi svajonės išsipildymu bei dėkoja visiems jį palaikiusiems ir siuntusiems pozityvias mintis: „Norėčiau nuoširdžiai padėkoti visiems Lietuvos žiūrovams, kurie palaikė ir sirgo už mane ne tik per šią, bet ir visas mano kovas. Man tai labai daug reiškia“. Kovotojas dar pridūrė, jog džiaugiasi galėdamas tokiu būdu garsinti Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių