Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvis užtikrintai žengia link motociklizmo olimpo

2017-07-05 12:22
DMN inf.

Apie motociklų sportą Lietuvoje kalbama ne daug, tačiau, nepaisant to, kad nesulaukia tokio susidomėjimo kaip krepšininkai ar futbolininkai, vienas lietuvis užtikrintai žengia motociklizmo olimpo link.

Arminas Jasikonis
Arminas Jasikonis / Asmeninio archyvo nuotr.

Arminas Jasikonis kasmet verčia vis naujus Lietuvos motociklų sporto istorijos puslapius. Jis pirmasis Lietuvos motokroso istorijoje, atstovaujantis gamyklinei komandai ("Suzuki"), o dalyvavimą 2017-ųjų stipriausiame pasaulyje motokroso čempionate MXGP jis pradėjo puikiais pasirodymais, ne kartą patekdamas tarp dešimties greičiausių.

A.Jasikonio pasiekimas praėjusį savaitgalį vykusiame čempionato etape Portugalijoje verčia net ne naują istorijos puslapį, bet pradeda naują skyrių. Šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje devyniolikmetis lietuvis buvo pirmas, o sekmadienio varžybose lipo ant podiumo ir užėmė trečią vietą.

Tokių pasiekimų iki šiol nepasiekė nė vienas lietuvis. MXGP čempionatas motociklų sporte yra tarsi "World RX", kuriame dalyvauja Sebastienas Loebas, Kenas Blockas, Petteris Solbergas ir kitos žvaigždės, atitikmuo automobilių sporte.

Čia susirenka patys greičiausi ir geriausiai žinomi motokroso sportininkai iš viso pasaulio. MXGP etapuose vyksta dvejos varžybos, o bendras rezultatas vertinamas taškais, susumuojant sportininkų užimtas pozicijas kiekvienose varžybose. Abiejuose važiavimuose A.Jasikonis užėmė trečią vietą, išlaikydamas solidžią persvarą prieš ketvirtą vietą užėmusius sportininkus, tad ir bendroje Portugalijos MXGP etapo įskaitoje jis lipo ant pakylos, į priekį praleisdamas tik 2017-ųjų čempionato lyderį Antonio Cairoli ir ketvirtą vietą bendroje čempionato įskaitoje užimantį Jeffrey Herlingsą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų