Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos dviratininkai Europos čempionate – dešimti

2016-07-19 11:53
DMN inf.

Montikjaryje (Italija) surengto Europos jaunimo (iki 23 metų) ir jaunių (iki 18 metų) dviračių treko čempionato medalių lentelėje Lietuvos rinktinė, kurios nariai iškovojo keturis medalius - po vieną aukso ir sidabro bei du bronzos, užėmė dešimtą vietą.

Vasilijus Lendelis ir Miglė Marozaitė.
Vasilijus Lendelis ir Miglė Marozaitė. / Tomo Gaubio nuotr.

Mūsų šaliai aukso ir sidabro medalius jaunių 2 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse ir daugiakovės varžybose (omniume) iškovojo 17-metė Olivija Baleišytė, o bronzos medalius jaunimo varžybose pelnė 20-metė Miglė Marozaitė (keirinas) ir 21 metų Vasilijus Lendelis (sprintas). Beje, O.Baleišytė 2 km asmeninių persekiojimo lenktynių atrankoje dar viršijo ir pasaulio rekordą.

Pirmadienį Miglė ir Vasilijus kartu su Svajūnu Jonausku grįžo į Lietuvą, o Olivija liepos 20-24 dienomis dalyvaus pasaulio jaunių čempionate Šveicarijoje.

Medalių lentelėje pirmą vietą užėmė Italija, kurios atstovai iškovojo šešis aukso ir keturis sidabro medalius. Antroje vietoje - Lenkija su penkiais aukso, septyniais sidabro ir šešiais bronzos medaliais. Trečią vietą užėmė Nyderlandai. Šios šalies dviratininkų sąskaitoje - penki aukso, keturi sidabro ir du bronzos medaliai. 

Daugiausiai medalių - 19 (5-3-11) iškovojo Didžiosios Britanijos dviratininkai. Jie medalių lentelėje liko ketvirti. 

Į dešimtuką kartu su Lietuva dar pateko Prancūzija (5-3-3), Belgija (4-2-2), Čekija (3-2-1), Rusija (2-3-3) ir Vokietija (1-3-2). 

Iš viso buvo išdalinti 38 medalių komplektai. Medalius pelnė 17-os šalių dviratininkai (aukso - 11-os). 

Čempionate dalyvavo 355 dviratininkai iš 30 šalių. Lietuvai atstovavo penkios merginos ir du vaikinai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų