Lietuvos muaythai čempionate – tituluoto kovotojo triumfas

  • Teksto dydis:

Lietuvos dvikovinės sporto šakos vis labiau vaduojasi iš koronaviruso pandemijos gniaužtų ir savaitgalį Panevėžyje surengtos muaythai šalies pirmenybės tapo vienu ryškiausių to atspindžių.

Muaythai atstovai vieni pirmųjų ryžosi surengti Lietuvos čempionatą. Pagal griežtus saugumo reikalavimus vykusios varžybos sulaukė nemažo kovų išsiilgusių sportininkų dėmesio ir Lietuvos muaythai federacijos prezidento Andrejaus Zemitano teigimu, turėtų tapti tuo atspirties tašku, leisiančiu iš lėto vėl atgaivinti muaythai klubų veiklą.

„Surengti čempionatą tokiu nelengvu pandeminiu laikotarpiu buvo tikrai didžiulis iššūkis, tačiau su juo mums pavyko susidoroti. Nors varžybose dar negalėjo dalyvauti visi Lietuvos muaythai nariai, čempionatas praėjo sėkmingai ir tikiu, jog taps pirmąją rimta kibirkštimi mūsų sporto šakos atstovams grįžtant į ringą“, – teigė A. Zemitanas.

Aukštaitijos sostinėje eilinį kartą šalies čempionu tapo Lietuvos rinktinės lyderis Matas Pultaražinskas. Pasaulio vicečempionas ir Europos čempionato prizininkas iš Kauno „Titano“ klubo užtikrintai laimėjo svorio kategorijos iki 67 kg varžybas.

Po dviejų metų pertraukos į Lietuvos čempionatą sugrįžo ir nugalėtoju tapo daugkartinis Europos ir Pasaulio muaythai turnyrų prizininkas Martynas Jasiūnas.

„Varžybų puošmena tapo sunkiasvorių virš 91 kg svorio kategorijos finalas tarp Karolio Maciševskio ir Andrejaus Varnelo. Šioje dvikovoje abu sportininkai vienas kitą ne sykį siuntė į nokdauną, tad viskas sprendėsi tik pačioje pabaigoje. Trečias raundas tapo lemiamas, jame Karolis šventė pergalę bei tapo čempionu“, – pasakojo A. Zemitanas.

Federacijos prezidentas pasidžiaugė, kad apdovanojimai šį kartą ypač plačiai pasklido po Lietuvą ir prizininkus turėjo beveik visi pirmenybėse dalyvavę muaythai šeimos nariai: Klaipėdos „Muaythai Imperija“, Rokiškio „Thai Tornado“, Kelmės „Vikingas“, Marijampolės „Rėmeris“, Panevėžio „Kovos akademija“, Vilnius „Jasiūnas Team“ ir „Lotosas“, Kauno „Titanas“ ir „FFC Sun Warriors“ bei Kėdainių „Thai Gym“.

Lietuvos čempionatas muaythai kovotojams buvo vienu pirmųjų startų rengiantis pasaulio čempionatui, kuris gruodžio 4-11 dienomis numatytas Tailando sostinėje Bankoke. Visgi virš jo taip pat yra pakibęs nemenkas klaustukas.

„Tarptautinė muaythai mėgėjų federacija (IFMA) savo varžybų kalendoriuje yra pasirinkusi šią datą, tačiau kaip viskas bus, pasakyti yra labai sunku. Šiuo metu Tailande kilo trečioji koronaviruso banga, tad visi sporto klubai yra uždaryti mėnesiui. Gali nutikti ir taip, kad pasaulio pirmenybės išvis neįvyks arba bus perkeltos į kitą šalį“, – svarstė A. Zemitanas.

Galutinę rinktinės sudėtį Lietuvos muaythai federacija planuoja tvirtinti rugsėjo mėnesį, kai bus aiškesnė situacija tiek dėl pačių planetos pirmenybių, tiek dėl mūsų sportininkų iškovotų kelialapių.

Artimiausias rimtas išbandymas muaythai kovotojų laukia gegužės 28-31 dienomis, kai sostinėje bus surengta „Vilniaus mero taurė“. A. Zemitanas viliasi, kad atslūgus antrajai koronaviruso pandemijos bangai ir įsibėgėjus vakcinavimui, į šias varžybas savo sportininkus jau galės atsiųsti ir kitų šalių federacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnetis

Vilnetis portretas
Prirariu komentarui.vaikas bande sportot josiuno klubie po menesio.isejom.

Jasiuno klubas

Jasiuno klubas portretas
Paliko prasta pozeri .manau vilniui ira puikisniu klubu ir treneriu. PATARIMAS .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių