Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos šokėjai – kitokie nei dauguma

2015-12-08 10:35

"Mums trečioji vieta – kaip pergalė!" – tvirtino antrą kartą iš eilės per savo karjerą pasaulio standartinių šokių čempionato prizininkais tapę Kauno "Kaspino" klubo šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė.

Pernai – taip pat treti

Vilniuje surengtame pasaulio čempionate E.Sodeika ir I.Žukauskaitė iškovojo bronzos medalius. Kauniečiai pakartojo 2014-ųjų sėkmę, kai Vienoje (Austrija) taip pat buvo treti.

Trenerių Daivos Dackevičienės ir Giedriaus Januškevičiaus auklėtinius aplenkė aukso medalius iškovoję praėjusių metų planetos vicečempionai rusai Dmitrijus Žarkovas ir Olga Kulikova bei antrąją vietą užėmę 2014-ųjų pasaulio čempionai Simone Sagatori ir Anette Sudol iš Vokietijos.

"Iš pradžių buvo sunku – labai jaudinomės. Klaidų padarėme ir finale, tačiau ypač šiltas žiūrovų palaikymas suteikė sparnus", – sakė I.Žukauskaitė.

Lietuvos čempionų nuomone, trečioji vieta – daugiausia, ką šį kartą jie galėjo pasiekti. Šokėjams pritarė varžybas stebėjęs Lietuvos nusipelnęs treneris, tarptautinės kategorijos teisėjas Česlovas Norvaiša.

"Tikėjomės, kad mūsiškiai pateks tarp prizininkų. Sakyčiau, jų užimta vieta – dėsninga, o tai, kad S.Segatori ir A.Sudol buvo antri, – staigmena", – kalbėjo vienas Kauno "Sūkurio" klubo vadovų.

Išsiskiria savitu stiliumi

Č.Norvaiša pabrėžė: tai, kad pirmą kartą pasaulio čempionato finale dalyvavo dvi Lietuvos poros – akivaizdus įrodymas, kad mūsų šalies standartinių šokių mokykla yra aukščiausio lygio.

Antrasis duetas – Vilniaus "Dileksos" klubo atstovai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva – užėmė penktąją vietą.

Tarp Lietuvos šokėjų įsiterpė italai Francesco Galuppo ir Debora Pacini, o šešti buvo rusai Aleksejus Gluchovas ir Anastasija Glazunova.

"Evaldas ir Ieva bei Vaidotas ir Veronika savitu stiliumi, atspindinčiu geriausias lietuviško ir angliško šokio tradicijas, išsiskiria iš daugumos porų. Mūsiškiai – muzikalūs, meniški. To stokoja ir italai, ir vokiečiai, kurių prioritetas – technika, energija", – svarstė Č.Norvaiša.

Vilniuje varžėsi 73 poros iš 44 šalių, tarp dalyvių buvo šokėjai iš Honkongo, Australijos, Kanados, Japonijos, JAV, Brazilijos.

Pateko tarp prizininkų

Kartu su pasaulio čempionatu Vilniuje įvyko ir Tarptautinės sportinių šokių federacijos reitingo varžybos.

Suaugusiųjų grupėje 1-ąją vietą užėmė Tomas Fainšilis ir Violeta Posmetnaja (standartiniai šokiai, Editos Daniūtės šokių studija), 3-iąją – Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Gargždų "Rolina" ir Kauno "Sūkurys"), 4-ąją – Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Lotynų Amerikos šokiai, Vilniaus "Ratuto").

Jaunimo grupės standartinių šokių varžybose tik lenkams Mateuszui Brzozowskiui ir Justynai Mozdzonek nusileido gargždiškiai Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų