Pereiti į pagrindinį turinį

M.Kalniečio istorijoje trauktis neketina nė viena pusė

2009-07-29 10:13
Perspektyva: stiprėja viltis, kad M.Kalnietis ir ateinantį sezoną turės progos dalyti jauniesiems gerbėjams autografus.
Perspektyva: stiprėja viltis, kad M.Kalnietis ir ateinantį sezoną turės progos dalyti jauniesiems gerbėjams autografus. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine Europos čempionatui besirengiantis Mantas Kalnietis ir Kauno "Žalgiris" kovodamas su Trevizo "Benetton" pasiekė pirmą mažą pergalę, tačiau tai - dar ne istorijos pabaiga.

Sprendė pirmoji instancija

Pirmadienį FIBA sporto ir vystymosi departamentas (o ne FIBA arbitražas FAT, kaip skelbė kai kurie naujienų portalai) pripažino M.Kalniečio ir "Žalgirio" sutartį galiojančia iki 2010 m. sezono pabaigos ir nutarė, kad Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sprendimas neišduoti žaidėjo paleidžiamojo rašto italų klubui yra teisėtas.

Vakar "Žalgirio" klubas gavo šio sprendimo, kurį pasirašė FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas, kopiją.

Tuo tarpu "Benetton" neketina nuleisti rankų – per dvi savaites italų klubas FIBA sprendimą gali apskųsti FIBA arbitražui (FAT). Jeigu ir FAT paliktų galioti palankų "Žalgiriui" ir M.Kalniečiui sprendimą, "Benetton" liktų paskutinė instancija – Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) Lozanoje (Šveicarija).

Priminsime, kad M.Kalnietis vasarį buvo pasirašęs sutartį su Trevizo "Benetton", tačiau "Žalgiris" ją užginčijo, teigdamas, kad žaidėjas priklauso Kauno klubui.

Tiki savo teisumu

"Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas, išgirdęs FIBA sprendimą, liko santūrus: "Džiaugiamės, bet juk toks sprendimas ir turėjo būti priimtas. Ko gero, tai tik pirmasis žingsnis, bet dar ne pabaiga. Eisime iki galo, nors būtų visiems daug paprasčiau, jeigu "Benetton" šio sprendimo neskųstų."

Vis dėlto "Benetton" klubo interneto svetainėje iškart buvo paskelbta, kad dėl lietuvio jie kreipsis į Tarptautinį sporto arbitražo teismą CAS, – italai taip pat supainiojo instanciją, tyrusią konfliktinę situaciją. Pirmiausia jiems teks kreiptis į FAT. Dienraščio šaltinių teigimu, mažai tikėtina, kad FAT galėtų panaikinti kito FIBA departamento, tiesiogiai susijusio su žaidėjų perėjimais, sprendimą. Tačiau tai gali reikšti ir tai, kad bylinėjimasis užtruks, nes "Benetton" tikriausiai eis iki pabaigos ir kreipsis į CAS.

P.Motiejūnas visiškai įsitikinęs savo teisumu ir tikisi, kad bylinėjimasis, kuriam vykstant galbūt M.Kalniečiui būtų draudžiama žaisti, ilgai neužtruks.

"Benetton" domisi aukštaūgiu

Su Lietuvos rinktine Palangoje besitreniruojantis M.Kalnietis kiek sutrikęs stebi situaciją. Priimdamas sprendimus jis nesitikėjo, kad jie gali sukelti tokias pasekmes.

Nenorėdamas skaudinti nei vienų, nei kitų, M.Kalnietis susilaikė nuo komentarų apie FIBA sprendimą.

Kol galutinai paaiškės, ar "Žalgiris" tikrai išsaugos savo išaugintą gynėją, klubo vadovai kamšys kitas komandos skyles.

Tarp potencialių Kauno ekipos naujokų minimi Donatas Motiejūnas ir Martynas Pocius.

"Žalgiriui" itin rūpi 213 cm ūgio 18-metis D.Motiejūnas, tačiau jis nemažiau rūpi ir "Benetton" klubui, kurio atstovas, dienraščio žiniomis, vakar Kaune kalbėjosi su žaidėjo tėvais.

Duke'o universiteto komandai atstovavęs 23 metų 194 cm ūgio M.Pocius galėjo dar metus žaisti NCAA pirmenybėse, bet nusprendė grįžti į Europą. M.Pocius buvo vienas Lietuvos studentų rinktinės lyderių pasaulio studentų universiadoje. Tačiau šiuo gynėju labai domisi ir Kijevo "Budivelnik", kurį treniruoja Rimantas Grigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų