Pereiti į pagrindinį turinį

Nepralaimėję baskai bijo Vilniaus arenos

2009-02-03 09:00
Nepralaimėję baskai bijo Vilniaus arenos
Nepralaimėję baskai bijo Vilniaus arenos / Mindaugo Ažušilio nuotr. Susitikimas: į Lietuvą trumpam atvykusį R.Seibutį pirmiausia pasitiko mama.

Bilbao "Iurbentia" krepšininkai į Vilnių atvyko dar nepatyrę pralaimėjimo Europos taurės varžybose, bet pripažino, kad šiandien pratęsti seriją bus nepaprastai sunku.

Pažįstami veidai

Renaldas Seibutis vakar popietę Vilniaus oro uoste puolė glėbesčiuotis su mama, buvęs "Lietuvos ryto" įžaidėjas Janis Blumas šypsodamasis lietuviškai tarė "labas", o Damiras Markota sustojo pasikalbėti su žurnalistais.

Antroji pagal pajėgumą (po Vitorijos "Tau Ceramica") baskų krašto komanda į Vilnių atvyko pirmą kartą, tačiau joje – užtektinai mūsų krepšinio gerbėjams pažįstamų veidų.

"Prisiminimai iš praėjusio sezono – patys geriausi. Vis pakalbu su visais buvusiais komandos draugais – Pauliumi (Jankūnu), Jonu (Mačiuliu), Eurelijumi (Žukausku), kitais, – tradiciškai kinkuodamas galvą aiškino pernai Kauno "Žalgiriui" atstovavęs D.Markota. – Ir Vilniuje žaisti pernai sekėsi visai neblogai, "Siemens" arenoje džiaugėmės LKL čempionų vardais. Tikiuosi, kad ir vėl pavyks nugalėti "Lietuvos rytą".

Tačiau jaunas kroatas, "Iurbetia" komandoje pakeitęs prancūzą Fredericą Weisą, "Siemens" arenoje nesitiki lengvos kovos. "Vilniečiai vėl turi stiprią komandą. Privalome būti 100 proc. susikoncetravę per visas rungtynes, nes jie gali mus nubausti. Ypač pavojingi "Lietuvos ryto" snaiperiai", – didžiausią grėsmę nurodė D.Markota.

Praverčia patirtis Europoje

Daugiausia dėmesio oro uoste vis dėlto sulaukė R.Seibutis. Pirmą sezoną Bilbao komandoje žaidžiančio 2005 m. pasaulio jaunimo čempiono vaidmuo Europos taurės varžybose ir ACB čempionate kol kas gerokai skiriasi.

Ispanijos čempionate 23 metų 195 cm ūgio gynėjas renka vidutiniškai po 6,4 taško, o Europos taurės varžybose yra gerokai naudingesnis – 11,4 taško ir pirma vieta tarp visų krepšininkų pagal dvitaškių taiklumą (82,4 proc.).

Galbūt dėl to skiriasi ir Bilbao komandos rezultatai? Europos taurėje baskai laimėjo visas septynias dvikovas, o ACB čempionate žaidžia prasčiau (9 pergalės ir 11 pralaimėjimų).

"Norėčiau tikėti, kad taip ir yra, – nusijuokė tokį palyginimą išgirdęs R.Seibutis. – Išties treneris manimi labiau pasitiki tarptautinėse varžybose, nes jose esu įgijęs daugiau patirties, kai atstovavau Pirėjo "Olympiakos" ir Atėnų "Marrousi" komandoms. ACB čempionate žaisti tikrai nėra lengva, ten labai daug gerų komandų. Tačiau sezonas dar tik įpusėjo, matysime, kaip viskas klostysis toliau."

R.Seibutis džiaugėsi tuo, kad yra visiškai sveikas. Beveik visą praėjusį sezoną jaunam gynėjui teko paaukoti dėl sudėtingos nugaros traumos.

Stiprybė – komandinis žaidimas

R.Seibutis iš savo komandos nieko neišskyrė. Jis pažymėjo, kad didžiausia "Iurbentia" stiprybė – komandinis žaidimas. Lietuvio žodžius patvirtina ir statistika.

"Iurbentia" treneris Txusas Vidorreta žaidimo laiką sėkmingai skirsto 8–10 krepšininkų, o ypatingu rezultatyvumu nepasižymi nė vienas. Pavojingi varžovams gali būti tiek gynėjai R.Seibutis, J.Blumas (10 taškų, 86,7 proc. tritaškių) ar Javi Salgado (11,3 taško, 3,1 rez. perd.), tiek puolėjai Marko Baničius (9,6 taško) ar D.Markota (7 taškai ir 9 atkovoti kamuoliai pirmose L grupės rungtynėse).

"Jei pavyks tą komandinį žaidimą demonstruoti ir čia, manau, kad galime pratęsti pergalių seriją. Tačiau lengvo mačo nesitikiu. "Siemens" arenoje žaisti visada sunku, o "Lietuvos ryto" komandos žaidimas akivaizdžiai pagerėjo atėjus treneriui Rimui Kurtinaičiui", – pabrėžė R.Seibutis.

R.Kurtinaičiui šiandien teks spręsti daugybę algoritmų, nes "Lietuvos rytas" negali sau leisti prabangos pralaimėti antrų iš eilės L grupės rungtynių. Juolab kad vėliau kvėpuoti turėtų būti lengviau. Pasak R.Kurtinaičio, derinamos paskutinės sutarties detalės su Graikijoje rungtyniaujančiu amerikiečiu įžaidėju. Apie naująjį pirkinį "Lietuvos rytas" turėtų paskelbti šią savaitę.


TV anonsas

Europos taurės L grupės rungtynės tarp "Lietuvos ryto" ir "Iurbentia" šiandien 18.45 val. per "Lietuvos ryto TV".


"Iurbentia" vizitinė kortelė

Tomašas Hamplas Čekija Vidurio puolėjas 215

Salva Guardia Ispanija Puolėjas 206

Luke'as Reckeris JAV Puolėjas 198

Renaldas Seibutis Lietuva Gynėjas 196

Predragas Savovičius Juodkalnija Gynėjas 195

Marko Baničius Kroatija Puolėjas 204

Javi Salgado Ispanija Gynėjas 180

Paco Vasquezas Ispanija Gynėjas 190

Quincy Lewisas JAV Puolėjas 201

Drago Pašaličius Kroatija Vidurio puolėjas 208

Damiras Markota Kroatija Puolėjas 208

Janis Blumas Latvija Gynėjas 190

Treneris Txusas Vidorreta (Ispanija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų