Pereiti į pagrindinį turinį

Orai futbolininkų nuotaikos negadina

2009-06-05 23:59
Treniruotės: futbolo spėjęs išsiilgti D.Česnauskis (dešinėje) spinduliuoja energija.
Treniruotės: futbolo spėjęs išsiilgti D.Česnauskis (dešinėje) spinduliuoja energija. / Tomo Raginos nuotr.

Lietūs, vėjai ir net kruša – orai pirmosiomis birželio dienomis Lietuvos nelepina. Tačiau atšiaurūs orai nepakoregavo Marijampolėje stovyklaujančios futbolo rinktinės grafiko.

"Čia Lietuva, čia lietūs lyja, – pacitavo poetą vienas rinktinės trenerių Saulius Širmelis. – Žinojome, kad galima tikėtis įvairių orų, bet mums tai netrukdo. Marijampolėje sudarytos labai geros sąlygos rinktinei, todėl tuo ir džiaugiamės."

Vakar lietus pliaupė didžiojoje dalyje Lietuvos, o Vilnių siaubė kruša, bet Marijampolę debesys aplenkė. "Jei nelis, vakarinę treniruotę turbūt rengsime pagrindinėje aikštėje. O galbūt teturėsime vieną treniruotę, kaip ir rumunai. Kita vertus, mes šiame stadione jau esame žaidę (su Austrija), todėl turėsime pranašumą", – vakar popietę sakė S.Širmelis.

Rumunijos rinktinė užsakomuoju reisu vakar vakare turėjo atvykti į Kauną ir vienintelę treniruotę Marijampolės stadione surengs šiandien vakare.

Lietuvos rinktinės treneriai jau iškvotė Rumunijos Galačo "Otetul" komandoje žaidžiantį vartininką Paulių Grybauską. Ketina susisiekti ir su traumuotu kitu vartų sargu Giedriumi Arlauskiu iš Uržinečio "Unirea" komandos. Beje, šį futbolininką rinktinės stovykloje pakeitė Marijampolės "Sūduvos" vartininkas Armantas Vitkauskas.

"Unirea" į rinktinę delegavo tris žaidėjus, todėl tikimės iš Giedriaus išgirsti detalesnį jų apibūdinimą. Mums svarbi kiekviena detalė, nes gana sunku nuspėti, kaip keisis varžovų žaidimo stilius atėjus naujam treneriui", – pabrėžė S.Širmelis.

Potėpių varžovų portretui suteikė ir naujasis rinktinės trenerių štabo narys Edgaras Jankauskas, kuris balandžio pradžioje stebėjo rumunų dvikovą svečiuose su austrais (1:2). Tai buvo paskutinės rungtynės treneriui Victorui Piturcai, kurį pakeitė Razvanas Lucescu.

Per paskutines kelias treniruočių dienas lietuviai daug dėmesio skyrė ne vien rumunams. Buvo peržiūrėtos ir analizuojamos vaizdajuostės iš pralaimėjimais 0:1 pasibaigusių dviejų mačų su Prancūzijos rinktine. "Pirmiausia turime atkreipti dėmesį į savo žaidimą, į savo trūkumus, o tik paskui imtis varžovų", – rinktinės prioritetus nubrėžė S.Širmelis.

Treneris pasidžiaugė, kad per savaitę pavyko išvengti traumų. Kelios skausmais skundėsi saugas Linas Pilibaitis, tačiau po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad senos traumos pasekmės futbolininkui netrukdys šeštadienio vakarą pasirodyti aikštėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų