Pasaulio čempionate – Lietuvos karatistų sėkmė

"Pasaulio čempionatas vyko jau 21-ą kartą. Toks ilgaamžiškumas daug pasako apie varžybų vertę ir tradicijas", – teigė Giedrė Gudzinevičiūtė-Vilkelė. Lietuvos atstovai iš Anglijoje vykusio "Funakoshi Shotokan" karatė asociacijos pasaulio čempionato grįžo su šūsnimi medalių.

Kravlio mieste vykusiose karatė pirmenybėse jėgas išbandė 20 pasaulio šalių atstovai. Jose keturi Lietuvos šotokan karatė klubų federacijos atstovai susižėrė net šešis medalius.

Pirmąją vietą porų kata rungtyje laimėjo ir pasaulio čempionais tapo Edvinas Ronaitis (Kauno gen. P.Plechavičiaus licėjus) ir G.Gudzinevičiūtė-Vilkelė (Kauno "Era" klubas). Lietuvių duetas aplenkė net dešimt kitų šalių komandų.

Pasaulio čempionu 15–17 metų vaikinų kumitė rungtyje tapo ir Vėjas Naraškevičius (Kauno "Era", trenerė A.Urbonienė), tarp trylikos dalyvių užtikrintai įveikęs Anglijos ir Portugalijos atstovus. Sidabro medalį kata rungtyje iškovojo E.Ronaitis, tarp septyniolikos dalyvių nusileidęs tik Izraelio sportininkui. Fuku-go rungtyje jis taip pat iškovojo bronzos medalį ir per šį pasaulio čempionatą ant apdovanojimų pakylos lipo net tris kartus. Bronzos medalį 15–17 metų vaikinų kumitė rungtyje pelnė Lukas Čiurlys (Kauno gen. P.Plechavičiaus licėjus, treneris E.Ronaitis), įveikęs anglą ir portugalą jis nusileido tik kitam Portugalijos sportininkui.

Pasaulio čempionato išvakarėse vyko 9-ojo dano meistro Shihano Kyle Funakoshi seminaras ir juodųjų diržų egzaminai. Aukščiausius Lietuvoje – 6-ojo dano juodojo diržo egzaminus sėkmingai išlaikė ir lietuviai treneriai G.Gudzinevičiūtė-Vilkelė bei E.Ronaitis.

"Kovotojų gausa rungtyse, stipriausių karatė valstybių dalyvavimas užtikrina sportininkams rimtą tarpusavio konkurenciją. Nors esame ir nedidelės rinktinės atstovai, smagu, kad mums pasisekė įgyvendinti užsibrėžtus tikslus ir pasiekti aukščiausius apdovanojimus. Ne mažiau svarbu, kad šios varžybos suteikia galimybę pasauliniu lygiu varžytis šotokan karatė sportininkams nuo penkerių metų iki pat vyriausių. O para karatė rungtyse – ir neįgaliesiems, taip užtikrinant visapusišką jų integraciją į karatė judėjimą", – pasakojo G.Gudzinevičiūtė-Vilkelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių