Pasaulio graplingo čempionas A. Kašėta: jaunimas pavargdavo anksčiau

"Dalis mano sėkmės – kineziterapeutų nuopelnas", – pabrėžė pasaulio graplingo čempionu tapęs Albertas Kašėta.

Varžovai neatsilaikė

Panevėžyje surengtame Tarptautinės graplingo federacijos (IGF) čempionate A.Kašėta iškovojo du aukso medalius.

56-erių sportininkas triumfavo svorio kategorijos iki 72 kg varžybose (antrą vietą užėmė Estijos atstovas Igoris Poliakovas, trečią – latvis Rinaldas Vanagas) ir veteranų grupėje (sidabrą ir bronzą pelnė mūsų šalies atstovai Kostantinas Mokšinas bei Marius Šimelis).

I.Poliakovas už A.Kašėtą jaunesnis 25 metais, R.Vanagas – 28-eriais.

"Jiems buvo sunkiau psichologiškai. Jeigu būčiau pralaimėjęs, man tai jokia katastrofa, o varžovus slėgė didžiulė atsakomybė. Manau, kad tai jiems galėjo pakišti koją. Aš atsipalaidavęs, o jie įsitempę", – sakė A.Kašėta.

Trauma nesustabdė

Lietuvos kovotojas pripažino dvejojęs, ar dalyvauti šios svorio kategorijos varžybose.

"Jaučiau, kad esu geros fizinės formos, todėl nusprendžiau išmėginti jėgas. Neklydau. Taip jau susiklostė, kad čempionatas buvo ypatingas – pasiekiau maksimalų rezultatą. Kaip man tai pavyko? Tiesiog sėkmingai realizavau taktinius sumanymus. Varžovai, matyt, tikėjosi, kad po dviejų minučių mane apims nuovargis, o aš kaip tik trečią minutę įjungdavau aukščiausią pavarą, jie pavargdavo anksčiau", – pergalės receptu dalijosi dukart pasaulio graplingo čempionas.

A.Kašėta dėkojo jam padėjusiems kineziterapeutams.

"Vasarą nežinojau, ar išvis galėsiu kovoti. Po traumos teko operuoti meniską. Su reabilitacijos specialistais dirbome beveik kiekvieną dieną, stiprinau tiek kelius, tiek rūpesčių keliančią nugarą, ir viskas stojo į savo vietas", – pasakojo patyręs sportininkas.

Planuoja kitas kovas

Prieš ketverius metus žinomas kovotojas tvirtino, kad į kiekvieną turnyrą eina kaip į paskutinį. Vis dėlto užbaigti karjeros neapsisprendžia, nes, kaip pats sako, trofėjų kolekcijoje dar trūksta titulų.

"Supratau, kad savęs neapgausiu. Planuoju kitąmet nuvykti į Jerevaną dalyvauti pasaulio sambo veteranų čempionate ir iškovoti trečią titulą. Kodėl gi ne? Jaučiuosi puikiai, esu sukaupęs solidų kovos menų technikos ir taktikos bagažą. Mano fizinė jėga ir greitis nedidėja, bet tai kompensuoju patirtimi", – sakė A.Kašėta.

Šiemet pasaulio čempionas stengsis apginti ir Lietuvos veteranų čempiono titulą. Tokią galimybę A.Kašėta turės gruodžio 4-ąją Kaune vyksiančiame atvirame šalies čempionate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių