Paskelbtas Lietuvos vyrų beisbolo rinktinės kandidatų sąrašas

Iki didžiausio šią vasarą Lietuvos beisbolo rinktinės išbandymo likus 171-ai dienai vyriausiasis nacionalinės komandos treneris Williamas Gordonas paskelbė išplėstinį ekipos kandidatų sąrašą.

Į jį W. Gordonas įtraukė 39 pavardes, iš kurių net 30 žaidėjų rungtyniauja Lietuvoje. Kiti beisbolininkai į išplėstinį kandidatų sąrašą pateko atstovaudami Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Švedijos, Vokietijos ir Italijos klubams.

„Kandidatų sąrašas šiemet atrodo labai stiprus, bet dar turime daug kur tobulėti, – tinklalapiui „beisbolaskaune.lt“ sakė treneris. – Žinoma, svarbu, kad mūsų žaidėjai grįžtų iš užsienio komandų. Labai įdomu, kas patobulėjo per šią žiemą – kurie jaunieji metikai jau yra pasiruošę padėti komandai ir kurie vyresnieji gali turėti įtakos žaidimui.“

„Liko dar pusė metų iki Europos čempionato, o tai reiškia, kad kiekvienas žaidėjas turi galimybę parodyti save. Būtent dėl to visiems kandidatams norėčiau palinkėti gero pasiruošimo“, – kalbėjo W. Gordonas.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato B diviziono varžybose rungtyniaus liepos 27 – rugpjūčio 1 dienomis Zagrebe, Kroatijoje. Kitas toks antrojo pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyras tuo pačiu metu vyks Rusijos sostinėje Maskvoje.

Be lietuvių Kroatijoje dėl patekimo į stipriausią Senojo žemyno divizioną kovos šeimininkų kroatų, Ukrainos, Graikijos, Airijos ir Šveicarijos komandos.

Tuo metu Maskvoje dėl bilieto į A grupę grumsis Rusijos, Švedijos, Serbijos, Slovakijos, Baltarusijos ir Lenkijos nacionalinės ekipos.

W. Gordonas 2019-ųjų gruodį perėmė trenerio vairą iš iki tol rinktinėje dirbusio ir į dvi pergales B diviziono Europos čempionatuose nacionalinę komandą atvedusio Virmido Neverausko.

Iki tol W. Gordonas atliko Lietuvos vyrų beisbolo rinktinės vyriausiojo trenerio asistento funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių