Pereiti į pagrindinį turinį

Paskutiniai išbandymai – su favoritais

2010-08-20 23:59

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiandien ir rytoj žais draugiškas rungtynes su pačiais rimčiausiais varžovais – Ispanija ir JAV. Rugpjūčio 24 d. Kaune vyks paskutinis kontrolinis mačas su Iranu – tai bus atsisveikinimo rungtynės su Lietuvos sirgaliais.

Žaidėjų darbas džiugina

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimas pasaulio čempionatui eina į pabaigą. Iki pirmųjų planetos pirmenybių rungtynių su Naująja Zelandija rugpjūčio 28 d. liko 8 dienos.

Nuo pirmadienio Madride esantys Lietuvos krepšininkai šiandien 21.30 val. Lietuvos laiku susikaus su Ispanija, o šeštadienį 22 val. – su JAV rinktine.

Nors tai bus draugiškos rungtynės, kuriose treneriai vis dar eksperimentuos ir bandys žaidėjus, vis dėlto mačai su pasaulio čempionato favoritais jau leis susidaryti įspūdį apie Lietuvos rinktinės pajėgumą.

"Rinktinės žaidėjų darbas ir pastangos džiugina trenerius, tad tikimės gero žaidimo", – sakė vienas rinktinės trenerių asistentų Valdemaras Chomičius. Jis jau grįžo į Lietuvą ir pradėjo pasirengimą sezonui su Maskvos srities "Triumf" klubu, tačiau ryšių su rinktine nenutraukė.

Su ispanais mūsų šalies rinktinė pasirengimo laikotarpiu, rugpjūčio 7-ąją, jau žaidė ir tąkart Vitorijoje pasaulio ir Europos čempionų pranašumas buvo akivaizdus – 97:76. Iki šiol tai buvo vienintelis lietuvių pralaimėjimas per septynias draugiškas rungtynes.

Kapitonas veržiasi į aikštę

Rungtynės Madride taps lemiamos dviem iš 14 Lietuvos komandoje esančių žaidėjų. Po dvikovų su ispanais ir amerikiečiais treneriai paskelbs galutinį Lietuvos rinktinės dvyliktuką. Manoma, kad į pasaulio čempionatą nevyks du gynėjai.

Ko gero, šiandien į aikštę jau galės išbėgti čiurnos traumą praėjusią savaitę patyręs rinktinės kapitonas Robertas Javtokas, praleidęs turnyrą Vokietijoje.

30-metis 211 cm ūgio vidurio puolėjas jau treniruojasi ir tikino, kad gali žaisti. Galutinį žodį, ar verta rizikuoti R.Javtoką leisti į aikštę, tars komandos gydytojai.

Jauni ir greiti

JAV rinktinė pasaulio čempionate neturės nė vieno Pekino olimpiados dalyvio. Mike'o Krzyzewskio komandą sudarys daugiausia jauni NBA žaidėjai.

Iš rinktinėje dar esančių 13 žaidėjų penki yra 21-erių metų.

"Ispanų spauda teigia, kad JAV rinktinė yra pernelyg jauna, kad jai būtų keliami patys aukščiausieji tikslai. Tačiau mes turime savų pliusų, – kalbėjo JAV rinktinės treneris. – Po sunkių rungtynių mūsų žaidėjai daug greičiau atgaus jėgas. Taip pat mes esame labai greiti ir galime gerai gintis. Turime išnaudoti šiuos privalumus, kad paslėptume trūkumus. Šių metų JAV rinktinė – tai ne ta patyrusi komanda, kuri laimėjo Pekine."

M.Krzyzewskis rimčiausiais priešininkais pasaulio čempionate vadina Ispanijos, Graikijos ir Argentinos rinktines.

"Manau, mes kartu su šiomis komandomis turėtume pasiekti finišą Turkijoje", – sakė JAV rinktinės strategas.

Į Madridą JAV rinktinė atskrido iš Niujorko, kur šią savaitę 86:55 sutriuškino būsimą lietuvių varžovę pasaulio čempionato D grupėje Prancūziją ir 98:51 – Kiniją.

Susitiks buvusį trenerį

Šeštadienį Madride įvyks ir vienas jaudinantis susitikimas – ketverius metus Djuko universitete M.Krzyzewskio auklėtinis buvo ir dabartinis Lietuvos rinktinės žaidėjas Martynas Pocius. Gynėjas JAV rinktinės strategui negailėjo gerų žodžių.

"Žodžiais sunku pasakyti, kiek per tuos ketverius metus įgijau patirties, turėdamas galimybę treniruotis pas tokį specialistą kaip M.Krzyzewskis. Jis puikus ne tik krepšinio, bet ir gyvenimo treneris. Kiekviena diena, treniruotė su juo, kiekvienas susirinkimas ir trenerio žodis – neįkainojamas. Aš ir užsigrūdinau būdamas jo komandoje, ir informacijos daug gavau. Juk ne veltui šį trenerį vertina ir JAV rinktinės žaidėjai", – dienraščiui yra sakęs M.Pocius.

M.Pocius yra vienas tų Lietuvos rinktinės žaidėjų, kuris dar negali būti ramus dėl vietos dvyliktuke, todėl jam dvikova su JAV bus dvigubai svarbi.


Irano rinktinė vis dėlto atvyks

Irano spauda buvo paskelbusi, kad šios šalies vyrų rinktinė neatvyks į Lietuvą, nes negavo vizų. Tačiau lietuvių pastangomis ši problema buvo išspręsta.

"Iraniečiai per vėlai kreipėsi dėl vizų, todėl grėsmė, kad vizitas neįvyks, tikrai buvo iškilusi. Lietuvos užsienio reikalų ministerijos, Migracijos departamento ir Lietuvos krepšinio federacijos bendromis pastangomis ši problema buvo skubiai išspręsta. Irano rinktinė šiandien gavo vizas. Tikslus iraniečių atvykimo laikas paaiškės šeštadienį rytą, nes rytoj Irane yra poilsio diena", – padėtį paaiškino Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lietuvos ir Irano vyrų rinktinės kontrolines rungtynes žais rugpjūčio 24-ąją 19.10 val. Kauno sporto halėje.


Draugiškų rungtynių rezultatai

Lietuva–Suomija 91:59,

Lietuva–Čekija 93:84,

Lietuva–Slovėnija 86:84,

Lietuva–Ispanija 76:97,

Lietuva–Turkija 80:77,

Lietuva–Vokietija 78:67,

Lietuva–Kroatija 93:82.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų