Pirmojo vizito atvyksta Tarptautinio paralimpinio komiteto prezidentas A. Parsonsas

  • Teksto dydis:

Penktadienį pirmą kartą oficialaus vizito į Lietuvą atvyksta Tarptautinio paralimpinio komiteto prezidentas Andrew Parsonsas (Endrius Parsonsas).

„Tai bus pirmas mano vizitas į Lietuvą, Latviją ir Estiją. Nekantrauju sužinoti daugiau apie paralimpinį judėjimą šiose šalyse“, – vizito išvakarėse teigė A. Parsonsas.

Svečias penktadienį susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, švietimo mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene, Nacionalinės sporto agentūros vadovu Mindaugu Špoku, pranešė Lietuvos paralimpinis komitetas.

Šeštadienį jis bendraus su Lietuvos paralimpinio sporto bendruomene, paraatletais.

Tai bus pirmas mano vizitas į Lietuvą, Latviją ir Estiją. Nekantrauju sužinoti daugiau apie paralimpinį judėjimą šiose šalyse.

A. Parsonsas žmonių su negalia sporto aktualijas aptars su Lietuvos paralimpinio komiteto Vykdomojo komiteto nariais, aplankys Lietuvos vyrų golbolo rinktinę.

Pasak Lietuvos paralimpinio komiteto vadovo Mindaugo Biliaus, šis vizitas šalies paralimpiniam judėjimui yra aukštas įvertinimas ir gera galimybė pasitikrinti, ar dirbama teisinga kryptimi, pasisemti patirties.

M. Bilius teigia, kad per pastaruosius penkerius metus komitetas iškovojo lygias valstybės stipendijas ir premijas paralimpiečiams, rentas didesniam būriui atletų. Buvo įgyvendinti ir tęsiami svarbūs paralimpinio sporto populiarinimo, švietimo projektai.

„Kita vertus, mūsų šalis dar turi kur pasitempti, tam reikalingi ir greitesni valdžios sprendimai. Viena pačių opiausių temų – perspektyvių sportininkų finansinio palaikymo problema. Kalbant apie lygybę, siekiame išplėsti rentas gaunančių paralimpiečių ratą, į jį įtraukiant paralimpinių žaidynių bronzos medalininkus. Tikiu, kad šis vizitas mums padės vystyti paralimpinį sportą“, – teigė M. Bilius.

A. Parsonsas Tarptautinio paralimpinio komiteto prezidento pareigas eina nuo 2017 metų.

Dėl karo Ukrainoje Tarptautinis paralimpinis komitetas pernai lapkritį sustabdė Rusijos ir Baltarusijos nacionalinių komitetų narystę organizacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grieztai

Grieztai portretas
Nei vieno kacapo ir bulbaso olimpiadoje!

Net jis

Net jis portretas
jau pastebejo,kokia neigali lietuviu tauta,atsiprasant...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių