Plaukimo varžybas Atėnuose K. Teterevkova pradėjo aukso medaliu

  • Teksto dydis:

Gegužės 5–7 dienomis Graikijos sostinėje Atėnuose jau 35-ąjį kartą vyksta tarptautinės „Acropolis Swim Open“ plaukimo varžybos, kuriose dalyvauja ir trys Lietuvos atstovai, – pranešė Lietuvos plaukimo federacija.

Pirmąją varžybų dieną aukso medalį moterų 100 m plaukimo krūtine rungtyje užtikrintai iškovojo Kotryna Teterevkova. 21-erių vilnietė distanciją įveikė pirmoji – per 1 min. 7,34 sek.

Lietuvės užfiksuotas rezultatas yra 0,01 sek. geresnis nei pasaulio čempionato A normatyvas. Tiesa, jį mūsiškė jau buvo įvykdžiusi ir anksčiau.

Balandį vykusiame šalies čempionate K. Teterevkova buvo užfiksavusi 1 min. 7,53 sek. laiką.

Šios rungties olimpinis (OQT) normatyvas yra 1 min. 6,79 sek.

Puikiai vyrų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale pasirodė ir klaipėdietis Daniilas Pancerevas. Jis distanciją įveikė ketvirtas ir pakartojo savo geriausią asmeninį rezultatą (49,68 sek.).

Iki bronzos medalio lietuviui pritrūko vos 0,02 sek., o nuo sidabro jį skyrė tik 0,08 sek.

Dar vienas Lietuvos plaukikas Daniilas Žučkovas ryte 23-iu rezultatu (52,85 sek.) pateko į vyrų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi C finalą, kuriame užėmė 8 vietą (53,92 sek.).

Per tris varžybų dienas sportininkai ne tik galės vykdyti normatyvus į pasaulio čempionatą Fukuokoje ir Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes, bet ir išsidalins solidų 50 tūkst. eurų prizinį fondą.

Lietuvos plaukimo federacija primena, kad kol kas vienintelis iš lietuvių olimpinius kelialapius į kitais metais vyksiančias olimpines žaidynes yra iškovojęs Danas Rapšys (200 ir 400 m laisvu st.).

Iš Atėnuose startuojančių Lietuvos plaukikų normatyvus į pasaulio čempionatą jau yra įvykdžiusi tik Europos čempionato prizininkė Kotryna Teterevkova (50, 100 ir 200 m krūtine).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių