Pereiti į pagrindinį turinį

Portugalijoje – lenkiškas testas rinktinei

2009-02-06 09:00
Portugalijoje – lenkiškas testas rinktinei
Portugalijoje – lenkiškas testas rinktinei / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Požiūris: J.Couceiro Portugalijoje nusprendė išmėginti artimiausią rinktinės pamainą.

Lietuvos futbolo rinktinė vakar iš visų Europos kampelių susirinko Portugalijoje paskutinėms repeticijoms prieš lemiamus mūšius 2010 m. pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Eksperimentinė sudėtis

Didžiausia Lietuvos rinktinės dalis ir trenerių štabas vakar į Portugalijos Algarvės regioną atvyko iš Rygos. Kiti žaidėjai prie rinktinės prisidės po skrydžių iš Amsterdamo, Stambulo, Romos, Milano ir Madrido. Algarvės regione lietuviai sužais dvejas kontrolines rungtynes.

Faro ir Albufeiros miestuose lietuviai stovyklaus iki trečiadienio ir per tą laiką sužais draugiškus mačus su Lenkijos ir Andoros rinktinėmis. Pirmąjį su Lenkija – jau rytoj, šeštadienį. Lenkai Lietuvos komandos varžovais tapo paskutinę akimirką, kai taip pat nusprendė rengti treniruočių stovyklą Portugalijoje.

Į gimtinę Lietuvos rinktinės strategas portugalas Jose Couceiro sukvietė eksperimentinę sudėtį. Komandoje nebus jos senbuvių: traumuoto saugo Sauliaus Mikoliūno, puolėjo Edgaro Jankausko bei gynėjų Andriaus Skerlos ir Tomo Žvirgždausko.

Vietoj veteranų J.Couceiro nusprendė išmėginti artimiausią rinktinės pamainą. Būtent šie futbolininkai ir stos į kovą rungtynėse rytoj su Lenkija, nes kai kurie lyderiai, tarp jų – Italijoje žaidžiantys Marius Stankevičius ir Tomas Danilevičius, į Portugaliją atvyks po nacionalinių čempionatų rungtynių.

"Šiems žaidėjams tai bus gera proga parodyti, ką sugeba. Šansą gaus kiekvienas. Man daugiau nerimo kelia tai, kad dalis rinktinės kandidatų dar nėra susiradę klubų, jiems trūksta žaidimo praktikos. Todėl dar sunku pasakyti, kaip atrodysime per rungtynes su Lenkija", – sakė portugalas J.Couceiro.

Paskutinį kartą su lenkais taip pat žaidė eksperimentinės sudėties Lietuvos rinktinė. 2006 m. gegužę mūsiškiai Belchatove laimėjo 1:0, o vienintelį įvartį įmušė Andrius Gedgaudas.

Lenkai – be legionierių

Ne stipriausios sudėties prieš lietuvius Faro "Algarve" stadione kovos ir Lenkijos rinktinė. Treneris Leo Beenhakeris versis vien Lenkijos čempionate rungtyniaujančiais futbolininkais. Bene geriausiai pažįstamas – natūralizuotas brazilas Rogeris Guerreiro, buvęs vienu lenkų lyderių per 2008 m. Europos čempionatą.

"Tai lyg ir palengvins mūsų užduotį, bet turbūt niekam nereikia ir sakyti, kad lenkų čempionato lygis yra gerokai aukštesnis, nei mūsų, – kalbėjo Lodzės LKS klubui atstovaujantis gynėjas Nerijus Radžius. – Be to, tie žaidėjai labai norės treneriui įrodyti, kad yra verti vietos rinktinėje. Todėl suprantame, kad varžovai stengsis iš visų jėgų."

Nepaisant to, kad nerungtyniaus pagrindiniai futbolininkai, Lenkijoje jaučiamas susidomėjimas rungtynėmis su Lietuva. Vienas "Polsat" televizijos kanalo padalinių į savo studiją panagrinėti būsimo mačo kvietė ir N.Radžių. "Tačiau jau buvau nutaręs važiuoti namo, į Lietuvą, tad laidoje nesudalyvavau. Šiaip lenkai futbolu labai domisi. Jiems tai svarbiausia sporto šaka."

Rengs staigmenas prancūzams

Stovykla Portugalijoje bus paskutinis etapas rengiantis lemiamoms 2010 m. pasaulio čempionato 7 atrankos grupės rungtynėms su Prancūzija. Lietuviai su pasaulio vicečempionais žais dvejas rungtynes iš eilės – kovo 28 (Kaune) ir balandžio 1 d. (Paryžiuje).

"Bandysime prancūzams parengti staigmenų, bet svarbiausia dabar atgaivinti buvusius ryšius, pasitikrinti savo formą, išbandyti naujoves. Nuotaikos rinktinėje darbingos, čia Portugalijoje šilta, geros sąlygos", – džiaugėsi N.Radžius.

Tačiau kartu futbolininkas patikino, kad lietuviai sieks iškovoti pergales abiejose draugiškose rungtynėse. "Tikrai neatvažiavome čia tam, kad pralaimėtume. Manau, kad mums įkandamos yra ir Lenkijos, ir Andoros (žais trečiadienį Albufeiroje – red. past.) rinktinės. Tą bandysime įrodyti ir aikštėje", – pažymėjo Lietuvos rinktinės gynėjas.

"Mano filosofija paprasta – bet kuriose rungtynėse reikia galvoti vien apie pergalę", – pritarė ir J.Couceiro.

TV anonsas

Lietuvos ir Lenkijos rinktinių rungtynės šeštadienį 21.20 val. tiesiogiai per "Sport 1".


Lietuvos futbolo rinktinė

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas (Maskvos "Dinamo", Rusija) ir Giedrius Arlauskis (Urzičenio "Unirea", Rumunija).

Gynėjai: Marius Stankevičius (Genujos "Sampdoria", Italija), Ignas Dedura (Maskvos "Spartak", Rusija), Tomas Mikuckis (Nalčiko "Spartak", Rusija), Gediminas Paulauskas (Vilniaus "Vėtra"), Irmantas Zelmikas (FBK "Kaunas"), Arūnas Klimavičius (be klubo, Samaros "Krylja Sovetov", Rusija, peržiūra), Vidas Alunderis (Simferopolio "Tavrija", Ukraina), Nerijus Radžius (Lodzės LKS, Lenkija).

Saugai: Linas Pilibaitis (Gyorio ETO, Vengrija), Mindaugas Kalonas (be klubo), Mantas Savėnas (Novotroicko "Nosta", Rusija), Darvydas Šernas (Vilniaus "Vėtra"), Mindaugas Panka (Lodzės "Widzew", Lenkija), Tomas Tamošauskas (Liepojos "Metalurgs", Latvija), Darius Miceika (be klubo), Kęstutis Ivaškevičius (FBK "Kaunas"), Vitalijus Kavaliauskas (be klubo), Deividas Šemberas (Maskvos CSKA, Rusija), Deividas Česnauskis (Edinburgo "Hearts", Škotija), Edgaras Česnauskis ("Moskva", Rusija), Andrius Jokšas ("Tavrija", Ukraina).

Puolėjai: Tomas Danilevičius ("Livorno", Italija), Andrius Velička (Glazgo "Rangers", Škotija) ir Valdas Trakys (Panevėžio "Ekranas").

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų