Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzai ieškos geresnio sodininko

2009-03-30 09:00
Prancūzai ieškos geresnio sodininko
Prancūzai ieškos geresnio sodininko / Tomo Raginos nuotr. Barjerai: prancūzai užkirto kelius lietuvių kontratakoms.

Pasaulio futbolo vicečempionai prancūzai po mačo su lietuviais kraipė galvas: jiems pergalę lėmė įvartis, beveik kaip du vandens lašai panašus į 2007-ųjų tikslų Nicolas Anelka šūvį.

Tąkart Prancūzijos rinktinė Kaune išsigelbėjo maždaug tokiu pat deriniu, kaip ir šį kartą: antrasis kėlinys, lietuvių klaida savo baudos aikštelės prieigose, erdvė varžovui, Francko Ribery smūgis – 1:0.

"Iš tiesų ši situacija man priminė anuometinį mačą, bet aš nemėgstu grįžti į praeitį. Padarėme, ką privalėjome, – laimėjome rungtynes. Vis dėlto tai – tik pusė darbo. Manau, kad "Stade de France" nebus lengviau nei Kaune", – po varžybų sakė pasaulio vicečempionų vyriausiasis treneris Raymond'as Domenechas.

Jo kolega Lietuvos rinktinės strategas Jose Couceiro ir įvarčio autorius R.Ribery be užuolankų pareiškė, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadiono aikštės būklė buvo prasta, kamuolys šokinėjo kaip spraginami kukurūzai, tačiau R.Domenechas savo sarkazmui suteikė prancūziško subtilumo: "Mes ieškosime geresnio sodininko ir paprašysime, kad jis padirbėtų taip, kad Paryžiuje dėl vejos kokybės komandos neturėtų jokių pretenzijų."

J.Couceiro filosofiškai įvertino lemtingą savo auklėtinių klaidą: "Jei futbole absoliučiai nebūtų klaidų, visos rungtynės baigtųsi lygiosiomis 0:0. Šį kartą nepasisekė mums ir varžovai už tai nubaudė. Vadinasi, jie iš tiesų buvo geresni, jei sugebėjo pasinaudoti vieninteliu neginčytinu mūsų netikslumu."

"Mes daugiau gynėmės, nei bandėme kažką sukurti atakuodami. Po įvarčio varžovų žaidimas pasikeitė – jie pradėjo dar pavojingiau pulti, todėl buvo sunku atsakyti tuo pačiu, nes teko labiau rūpintis, kaip juos stabdyti", – pripažino Edgaras Česnauskis.

"Prancūzai perėmė iniciatyvą aikštės viduryje, užkirto kelius mūsų kontratakoms. Tačiau aš niekada viešai nekritikuoju savo žaidėjų. Kai kurie iš jų šį sezoną sužaidė tik pirmąjį ar antrąjį mačą. Be to, pripažinkime, kad nėra paprasta futbolininkui, rungtyniaujančiam Lenkijos ar kitos šalies antrajame divizione, stoti į kovą su tokiomis žvaigždėmis kaip Henry, Ribery ar Gourcuffas. Mes išanalizuosime savo klaidas ir pasistengsime jų nepakartoti trečiadienį", – pabrėžė J.Couceiro.

Kitose 2010 m. pasaulio čempionato atrankos 7-osios grupės rungtynėse serbai 3:2 palaužė rumunus. Per šią dvikovą Konstantos mieste Serbijos sirgaliai sukėlė muštynes su Rumunijos policija.


Rungtynių statistika

Lietuva – Prancūzija 0:1 (0:0)

2009 03 28, Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, 8500 žiūrovų.

0:1 (0:0).

Teisėjas: E.Braamhaaras (Olandija).

Įvartis: F.Ribery (67 min.).

Įspėjimai: K.Ivaškevičius (87 min.) ir J.Toulalanas (22 min.).

Komandų sudėtys:

Lietuva: Ž.Karčemarskas, D.Šemberas, I.Dedura, A.Skerla, M.Savėnas (nuo 65 min. K.Ivaškevičius), E.Česnauskis (nuo 85 min. S.Mikoliūnas), T.Danilevičius, D.Šernas, A.Klimavičius, M.Panka (nuo 81 min. R.Poškus), D.Česnauskis.

Prancūzija: S.Mandanda, B.Sagna, W.Gallas, S.Squillaci, P.Evra, L.Diarra, J.Toulalanas, Y.Gourcuffas (nuo 78 min. S.Nasri), F.Ribery, T.Henry, P.Luyindula (nuo 64 min. K.Benzema).


Rezultatas

Rumunija – Serbija 2:3 (0:2). Įvarčius įmušė: C.Marica (50 min.), D.Stoica (74 min.)/M.Jovanovičius (18 min.), D.Stoica (44 min. į savus vartus), B.Ivanovičius (59 min.).


Turnyro lentelė

Komanda Rungtynės Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įvarčių santykis Taškai
1. Serbija 5 4 0 1 12:5 12
2. Lietuva 5 3 0 1 6:4 9
3. Prancūzija 4 2 1 1 6:6 7
4. Austrija 4 1 1 2 5:7 4
5. Rumunija 4 1 1 2 5:8 4
6. Farerų salos 4 0 1 3 1:5 1

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų