Pereiti į pagrindinį turinį

Rankininkai neketina sustoti pusiaukelėje

2010-01-19 18:05
Istorija: pasaulio čempionate 1997 m. žaidęs G.Savukynas dabar norėtų ten patekti kaip treneris.
Istorija: pasaulio čempionate 1997 m. žaidęs G.Savukynas dabar norėtų ten patekti kaip treneris. / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Pirmąjį atrankos į pasaulio pirmenybes barjerą peržengę Lietuvos rankininkai nesirengia suklupti ir ties antruoju.

Pajėgumo ekipai užtenka

Pergalingas pasirodymas atrankos į 2011 m. pasaulio čempionatą turnyre Lietuvos rankinio rinktinei įkvėpė pasitikėjimo savo jėgomis. Nuo finalinio pirmenybių etapo, kuriame Lietuva iki šiol yra dalyvavusi tik kartą, komandą skiria vienas žingsnis.

Paskutinieji varžovai, galintys užtverti lietuviams kelią į Švediją, kur kitais metais vyks čempionatas, paaiškės sausio pabaigoje.

"Mūsų tikslas – dalyvauti pasaulio čempionato finaliniame etape. Nesvarbu, kokius varžovus lems burtai. Norėdami įgyvendinti savo uždavinį, turime nugalėti ir aukščiausio lygio komandas. Manau, pajėgumo mums užtenka", – tvirtino rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Pirmajame atrankos į pasaulio pirmenybes etape, praėjusį savaitgalį surengtame Turkijoje, lietuviai už nugaros paliko Makedonijos rinktinę, iš anksto planavusią žengti toliau, ir šeimininkus turkus.

Darbas nenuėjo veltui

Lietuvos komanda trijų ekipų turnyrą pradėjo įtemptomis lygiosiomis su makedonais (24:24). "Gerai pasirengėme turnyrui, turėjome varžovų rungtynių vaizdo įrašų ir juos išanalizavome. Tai davė vaisių: poziciniame žaidime makedonai tikrai nebuvo pranašesni. Pirmą kėlinį jiems pralaimėjome 5 įvarčiais ir varžovai turbūt pagalvojo, kad nušluos mus nuo žemės. Bet rungtynių pabaigoje mes galėjome pasiekti ir pergalę", – pasakojo Lietuvos rinktinės žaidėjas Mindaugas Andriuška.

"Makedonų komanda prieš turnyrą demonstravo pasitikėjimą savimi. Bet mūsų vyrai buvo labai kovingi, žaidė užtikrintai nuo pirmųjų minučių. Tikrai galėjome laimėti tas rungtynes", – auklėtiniui antrino G.Savukynas.

Antrąją turnyro dieną Makedonija įveikė Turkiją 35:26, todėl paskutinėse rungtynėse lietuviams, norint pelnyti vienintelį kelialapį į kitą atrankos etapą, buvo būtina pergalė prieš turkus bent 10 įvarčių skirtumu.

Lietuvos rinktinė su kaupu realizavo šį uždavinį, pranokdama turnyro šeimininkus 37:24. "Liepiau vyrams nuo pradžių žaisti taip, lyg atsiliktume dešimčia įvarčių. Viskas ėjo kaip per sviestą", – džiaugėsi G.Savukynas.

Beje, Makedonijos rinktinė nebesulaukė paskutiniųjų rungtynių rezultato – tikėjęsi visus reikalus išspręsti per savo rungtynes, makedonai iš karto po jų išvyko namo.

Laukia naujų varžovų

Į paskutinę kovą dėl vietos pasaulio pirmenybių finaliniame etape Lietuvos komanda stos birželį. Būsimieji lietuvių varžovai paaiškės sausio 31 d., pasibaigus antradienį Austrijoje prasidėjusiam Europos rankinio čempionatui. Visos į prizininkų trejetą nepateksiančios ekipos, išskyrus pasaulio čempionę Prancūziją ir pirmenybių šeimininkę Švediją, bus potencialios lietuvių varžovės.

Su būsimaisiais varžovais Lietuvos komanda sužais dvejas rungtynes – po vienas namuose ir išvykoje.

"Bet kuris mūsų žaidėjas gali žaisti prieš bet kokį varžovą. Tik duokite mums daugiau laiko susižaisti", – neabejojo M.Andriuška.

Tikimasi, kad prieš lemiamą dvikovą Lietuvos rinktinė gali sulaukti pastiprinimo – dėl įvairių priežasčių Turkijoje negalėjusių žaisti Andriaus Stelmoko, Vaido Klimčiausko, Nerijaus Atajevo. Prieš tai komanda balandį planuoja sužaisti draugiškas rungtynes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų