Pereiti į pagrindinį turinį

Rankininkių viltis atgaivins tik pergalė

2010-03-29 18:04
Galimybė: V.Mikalausko treniruojama Lietuvos moterų rankinio rinktinė sieks atsirevanšuoti olandėms už 2008-ųjų nesėkmę.
Galimybė: V.Mikalausko treniruojama Lietuvos moterų rankinio rinktinė sieks atsirevanšuoti olandėms už 2008-ųjų nesėkmę. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lietuvos moterų rankinio rinktinei, trečiadienį Kauno sporto halėje žaisiančiai Europos čempionato atrankos rungtynes su Olandijos komanda, būtina pergalė.

Mūsų šalies rankininkės, jau pralaimėjusios makedonėms (24:32) ir kroatėms (24:42), yra 7-osios atrankos grupės autsaiderės. Dar viena nesėkmė ar net lygiosios atimtų beveik visas viltis iškovoti kelialapį į finalo turnyrą.

– Privalome nusiteikti žūtbūtinei kovai ir siekti pergalės, – interviu dienraščiui sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Mikalauskas.

– Treneri, olandės – pažįstamos varžovės. Kokias išvadas padarėte po 2008-aisiais sužaistos pasaulio čempionato atrankos dvikovos, kuri svečiuose buvo pralaimėta 27:37?

– Tas rungtynes mes žaidėme ne stipriausios sudėties, o Olandijos ekipai atstovavo visos geriausios žaidėjos, tarp jų – ir legionierės iš pajėgių Vokietijos bei Danijos klubų. Kita vertus, mums tas mačas jau nieko nebelėmė, bet olandėms buvo labai svarbus. Todėl jas palaikė ir namų sienos, ir arbitrai aikštės šeimininkių veiksmus vertino atlaidžiau. Vis dėlto pripažįstu, kad Olandijos komanda – labiau susižaidusi nei mes, nes turi gerokai daugiau galimybių per sezoną dažniau susirinkti į treniruočių stovyklas ir išmėginti jėgas tarptautiniuose turnyruose. Mums tai – prabanga. Tačiau olandės yra įveikiamos. Tai pamėginsime įrodyti Kaune. Mes dar turime šansų grupėje patekti tarp dviejų laimingųjų.

– Kokių rūpesčių turėjote rinkdamas komandą?

– Reikia pabelsti tris kartus į medį, bet padėti rinktinei sutiko visos trys geriausios praėjusių metų Lietuvos rankininkių rinkimų laureatės – Laima Bernatavičiūtė, Birutė Stellbrink bei Lina Abramauskaitė. Mūsų atakų lyderė B.Stellbrink yra rezultatyviausia Vokietijos 1-ojoje bundeslygoje rungtyniaujančio "Frisch auf Goeppingen" klubo žaidėja, o L.Bernatavičiūtė – viena taikliausių Vengrijos "Alcoa FKC" snaiperių. Patvirtino, kad atvyks, pagrindinės vartininkės – Jūratė Jankaitienė iš Kipro "A.C.Latsia Nicosia" bei Vilma Gainskytė iš Vokietijos "Mainzlar". Labai laukiame ir Sonatos Vijūnaitės iš Italijos "ITC Salerno Ceramiche" klubo. Gaila, kad iš Graikijos neatvyks linijos žaidėjos Aušra Stankutė bei Rugilė Kliukaitė-Niparavičienė. Bus rankininkių ir iš Lietuvos ekipų, tarp jų – šalies čempionės Vilniaus "VPU Šviesos-Eglės" žaidėjos Živilė Jurgutytė, Daiva Aleksandravičiūtė, Viktorija Gedroit, Kauno "Žalgirio" žaidėja Justina Balzarevičiūtė, "Garliavos-STIHL" atstovė Indrė Mockevičiūtė.

– Ar, turint galvoje rungtynių su olandėmis svarbą, užteks trijų dienų treniruotis bei susižaisti?

– Mus labiau nei Olandijos komandą varžo tai, kad ne visos stipriausios legionierės gali atvykti anksčiau. Be to, užsienyje žemesnės lygos išvis nestabdo nacionalinių čempionatų, todėl apie savaitę trunkančias rinktinės pasirengimo stovyklas negali būti kalbos. Mūsiškės jau įpratusios dirbti ceitnoto sąlygomis. Kalnų nuo sekmadienio vakaro iki trečiadienio nenuversime, tačiau, manau, spėsime gerai pasikartoti derinius, taktines schemas. Svarbiausia, kad iš anksto nenuvertintume savęs – mūsų žaidėjos moka ir gali žaisti aukščiausio lygio rankinį.

Mūsų žaidėjos moka ir gali žaisti aukščiausio lygio rankinį.


Turnyro lentelė

Šalis Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įvarčiai Taškai

1. Kroatija 2 0 0 74:47 4

2. Makedonija 1 1 0 52:44 3

3. Olandija 0 1 1 43:52 1

4. Lietuva 0 0 2 48:74 0


7-osios grupės tvarkaraštis

Kovo 31 d.

Lietuva – Olandija

Makedonija – Kroatija

Balandžio 3 d.

Kroatija – Makedonija

Balandžio 4 d.

Olandija – Lietuva

Gegužės 26 d.

Lietuva – Makedonija

Olandija – Kroatija

Gegužės 29 d.

Kroatija – Lietuva

Gegužės 3 d.

Makedonija – Olandija

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų