Pereiti į pagrindinį turinį

R.Butautas: norisi verkti nuo viso šito cirko

2010-05-18 13:28
Nuomonė: klubų vadovų pradėtame šou labiausiai nuskriausti liks krepšinio mėgėjai.
Nuomonė: klubų vadovų pradėtame šou labiausiai nuskriausti liks krepšinio mėgėjai. / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos krepšinio bendruomenė apgailestauja, kad dviejų didžiųjų šalies krepšinio klubų vadovų paskelbtas karas skaudžiai smogė Lietuvos krepšinio prestižui.

LKL finalo išvakarėse rašėme apie sklandžiusius nepatvirtintus gandus dėl galimų susitarimų tarp "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" klubų vadovų. Tuo metu Jonas Vainauskas dar gyrė Vladimirą Romanovą, kad jis išgelbėjo "Žalgirį", o pastarasis dalijo interviu dienraščiui tokiu pačiu pavadinimu kaip ir Vilniaus komanda. Jie abu laikėsi vienos taktikos ir dėl legionierių limito LKL panaikinimo.

Tačiau dviejų vyrų tikra, o gal tik tariama, draugystė staiga virto karu. Nors kai kurie krepšinio pasaulio atstovai iki šiol yra įsitikinę, kad tai – tik viena vaidinimo dalis.

Sekmadienio vakarą išplatintame viešame V.Romanovo laiške jau daugiau asmeniškumų ir įdomių mįslių, tokių kaip pasakymas, kad jis moka "rytinį mokestį". Kad ir kaip būtų, kol kas klausimų yra daugiau nei atsakymų ir vis sunkiau patikėti tuo, kas vyksta.

Dabar aiškus tik vienas dalykas – "Žalgirio" savininko V.Romanovo atviri kaltinimai "Lietuvos ryto" vadovui J.Vainauskui dėl galimų susitarimų gali turėti skaudžių pasekmių visam Lietuvos krepšiniui.

Buvęs Lietuvos rinktinės ir "Žalgirio" vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas dienraščiui sakė atvirai: "Norisi verkti nuo viso šito cirko."

Labiausiai jis apgailestavo dėl suteršto Lietuvos krepšinio vardo: "Mūsų šalies krepšinio prestižas stipriai nukentėjo. Susigrąžinti gerą vardą bus daug sunkiau, nei jį užsitarnauti. Apie tai jau kalba visa Europa."

Vienas didžiausių Lietuvos krepšinio autoritetų Šarūnas Marčiulionis taip pat negali suvokti, kodėl tokia gėda užklupo šalies krepšinį.

Pasiteiravus, ar tiki tuo, kad J.Vainauskas galėjo siūlyti susitarti, Š.Marčiulionis atsakė: "Nenorėčiau komentuoti to, ko nežinau. Bet jeigu taip ir būtų, tai tie klausimai nebūtų sprendžiami per laikraščius ir internetą. Taip, sporto užkulisiai yra klampūs ir klaidūs, vis dėlto man nesuprantama, kaip apskritai galima svaidytis tokiais dalykais."

Plačiau šia tema skaitykite antradienio "Kauno dienoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų