Pereiti į pagrindinį turinį

Regbio rinktinė tęsia pergalių seriją

2009-06-08 23:59
Grumtynės: regbininkai kovojo negailėdami nei varžovų, nei savęs.
Grumtynės: regbininkai kovojo negailėdami nei varžovų, nei savęs. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

2011 m. pasaulio vyrų regbio pirmenybių atkrintamųjų varžybų trečiojo etapo mače Lietuvos rinktinė 6:3 nugalėjo Olandijos komandą bei iškopė į ketvirtąjį atrankos varžybų etapą.

Visus taškus nugalėtojams Vilniaus "Vingio" regbio stadione vykusiose rungtynėse pelnė Gediminas Marcišauskas.

Portalas rugby.lt informavo, kad pirmąjį kėlinį lietuviai pradėjo labai aktyviai ir dominavo aikštelėje beveik visas rungtynes. Jau pirmosiomis minutėmis lietuviai išsiveržė į priekį dviem taikliais baudos smūgiais. Taškų kraitis rungtynėse galėjo būti dvigubai didesnis, jei G.Marcišauskas būtų pataikęs dar du baudos smūgius. Lietuviai nepasinaudojo ir dviem galimybėmis prispausti kamuolį įskaitiniame plote.

Olandai žaidė gerai, tačiau iki antro kėlinio vidurio Lietuvos regbininkai neblogai įveikdavo grumtynes ir atkovojo kelis varžovų iš užribio įmestus kamuolius. Olandai atrodė geriau pasirengę fiziškai, tačiau nesugebėjo pasinaudoti šeimininkų nuovargiu ir nerezultatyvios rungtynės pasibaigė Lietuvos komandos pergale.

Nacionalinių rinktinių reitinge Lietuva šiuo metu užima aukščiausią savo istorijoje 41-ąją vietą, Olandija, rungtyniaujanti Europos čempionato 2B divizione, – 35-ąją.

Lietuvos nacionalinė regbio rinktinė rungtyniauja Europos čempionato 3A divizione. Praėjusio rudens ir šio pavasario varžybų cikluose nugalėję Andorą, Šveicariją, Armėniją ir Serbiją, lietuviai įsitvirtino pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Sėkmingai susiklosčius antrajam varžybų ratui, lietuviai pakils į 2B divizioną.

Būdami savo Europos čempionato atrankos grupės lyderiais, lietuviai užsitikrino teisę kovoti dėl patekimo į pasaulio regbio čempionatą. Antrajame atrankos etape lietuviai išvykoje 19:3 įveikė pirmojo etapo nugalėtojus Izraelio regbininkus.

Lietuvos nacionalinė regbio rinktinė jau trejus metus nėra patyrusi pralaimėjimo tarptautinėje arenoje. Pasiekta 16 oficialių pergalių iš eilės. Paskutinį kartą lietuviai 2006 m. gegužės 6 d. 0:22 nusileido Slovėnijai. 2008 m. Tarptautinės regbio federacijos (IRB) Lietuvą pripažino sėkmingiausia ir didžiausią pažangą padariusia rinktine pasaulyje.

Lietuvos rinktinę sudarė geriausi žaidėjai iš šalies regbio čempionų komandos "Vairas-Jupoja" (Šiauliai), taip pat – vicečempionų "BaltRex" (Šiauliai), "Saldos" (Šiauliai) ir "Ryšių statybos" (Panevėžys) ekipų atstovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų