R. Berankio pareiškimas „Australian Open“ – sutriuškino ispaną ir žengė toliau

  • Teksto dydis:

Tikras svajonių startas. Pirmoji Lietuvos teniso raketė Ričardas Berankis (ATP-69) ne tik iškovojo pergalę „Australian Open“ turnyro pirmajame etape, bet ir padarė tai įspūdingu stiliumi.

Lietuvos teniso rinktinės lyderis per 1 valandą ir 58 minutes 6:4, 6:2, 6:2 nepaliko vilčių Ispanijos tenisininkui Roberto Carballes Baenai (ATP-83) ir į antrąjį „Australian Open“ etapą sugrįžo pirmą kartą nuo 2015 metų.

Mačo pradžia Ričardui nieko gero nežadėjo: pirmoje savo padavimų serijoje lietuvis išsaugojo break point'ą, tačiau kitoje to paties padaryti nesugebėjo ir jau netrukus atsiliko 1:4.

Tačiau būtent nuo šio taško prasidėjo totalus R.Berankio dominavimas – tenisininkas penkis geimus iš eilės laimėjo pralaimėdamas vos po tašką, o pirmasis setas buvo mūsų tautiečio kišenėje (6:4).

Esu laimingas patekęs į antrą „Australian Open“ ratą. Paskutinį kartą tai buvo 2015 metais. Ačiū visiems palaikiusiems!

Vilnietis laimėtų geimų seriją pratęsė iki septynių (2:0) ir nors grunto specialistui pavyko ją sustabdyti, Ričardo winner'iai išprovokavo ir dar vieną break'ą – setas baigėsi 6:2 lietuvio naudai.

Trečiojo seto pradžioje tenisininkai apsikeitė pralaimėtomis savo padavimų serijomis, tačiau puikios progos laimėti R.Berankis iš savo rankų nebepaleido.

Vos tik pralaimėjęs savo padavimus, lietuvis antrą kartą iš eilės laimėjo paduodant R.Carballes Baenai, o tuomet sėkmingai nužygiavo iki pat finišo tiesiosios.

„Esu laimingas patekęs į antrą „Australian Open“ ratą. Paskutinį kartą tai buvo 2015 metais. Ačiū visiems palaikiusiems!“, – socialiniuose tinkluose žinute pasidalino 29-erių tenisininkas.

Šansai, kad lietuvis mačą laimės rezultatu 3:0, prieš dvikovą siekė maždaug 27 procentus.

Tai buvo trečioji tenisininkų akistata. Ričardui pavyko revanšuotis už nesėkmę praėjusiame sezone Maskvoje – dabar jis priekyje 2:1.

Ketvirtą kartą karjeroje patekęs į antrą varžybų ratą R.Berankis užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir 79,2 tūkst. eurų.

R.Carballes Baena už dalyvavimą Melburne užsidirbo 10 ATP reitingo taškų ir 55,7 tūkst. eurų.

Ričardui tai jau devintasis vizitas „Australian Open“ turnyre. Geriausi pasiekimai užfiksuoti 2011 ir 2013 metais, kuomet lietuvis pasiekė trečiąjį etapą.

Antrajame turnyro etape mūsų tautiečio lauks visai kitokio stiliaus varžovas – Samas Querrey (ATP-45). Galingais padavimais pasižymintis amerikietis netikėtai lengvai 6:3, 6:4, 6:4 susitvarkė su talentinguoju kroatu Borna Čoričiumi (ATP-28).

198 cm ūgio tenisininkas „Australian Open“ turnyre niekuomet nėra peržengęs trečiojo etapo.

Įvyko ir dar vienas šios poros nugalėtojui aktualus mačas. Aštuntoji pasaulio raketė Matteo Berrettinis 6:3, 6:1, 6:3 sutriuškino kortų šeimininką Andrew Harrisą (ATP-162).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių