Pereiti į pagrindinį turinį

Rinktinė ieško emocijų ir įdirbio balanso

2009-06-04 23:59
Pokyčiai: Marijampolėje Rumunijos rinktinė bus visiškai kita komanda nei ta, kurią lietuviai įveikė rugsėjį.
Pokyčiai: Marijampolėje Rumunijos rinktinė bus visiškai kita komanda nei ta, kurią lietuviai įveikė rugsėjį. / AFP nuotr.

Vieniems norisi žaisti kuo daugiau, kitiems po ilgo ir sunkaus sezono sunku vilkti kojas. Suderinti šias dvi priešingybes Lietuvos futbolo rinktinės treneriai turi vos kelias dienas.

Laukia paskutinių žaidėjų

Prie pirmadienį treniruočių stovyklą Marijampolėje pradėjusios komandos antradienį prisidėjo vieni lyderių – Rusijos taurę su Maskvos CSKA iškovojęs Deividas Šemberas ir Italijos pirmenybes su Genujos "Sampdoria" baigęs Marius Stankevičius.

Paskutiniai žaidėjai – Rusijos I lygoje rungtyniaujantys Mantas Savėnas ir Arūnas Klimavičius – atvyko į Lietuvą vakar.

Visi šie futbolininkai pirmosiomis dienomis treniruojasi kiek kitokiu grafiku. "Bandome rasti bendrą vardiklį. Neįmanoma per kelias dienas gerokai pakelti fizinės formos, bet ieškome galimybių, kad lyderiai po rungtynių čempionatuose gautų pailsėti, o kiti žaidėjai, kuriems stigo krūvio, prasibėgiotų", – dienraščiui paaiškino rinktinės trenerio asistentas Saulius Širmelis.

Tarp norinčiųjų žaisti labiausiai išsiskiria balandį Edinburgo "Hearts" palikę saugai Deividas Česnauskis ir Saulius Mikoliūnas. "Energijos ir gyvumo jie įkvepia visai komandai. Emocijos yra labai geras variklis, svarbiausia, kad po kelių mėnesių be rimto futbolo nepavestų kojos", – svarstė S.Širmelis.

Bėdos dėl puolėjų

Kai liga užklupo Andrių Veličką, rinktinės trenerių dispozicijoje likos vos du puolėjai – Tomas Danilevičius ir Povilas Lukšys.

Antradienį rinktinės strategas Jose Couceiro įdėmiai stebėjo dviejų šalies jaunimo rinktinių – U-21 ir U-19 – tarpusavio dvikovą. Portugalas į nacionalinės komandos treniruotes planuoja pakviesti perspektyvų "Hearts" puolėją Arvydą Novikovą.

"Ne vien puolėjai, bet ir apskritai atakuojantys žaidėjai yra didžiausias mūsų deficitas. Pavyzdžiui, kuriančių saugų 1983–1984 m. gimusių žaidėjų kartoje beveik neatsirado. Pagrindiniai rinktinės futbolininkai sensta, o naujų veidų neatsiranda. Nebėra ko laukti, žūtbūt reikia įlieti šviežio kraujo", – padėtį komentavo S.Širmelis.

Rumunai – katė maiše

S.Širmelis negalėjo daugiau pasakyti apie ketvirtadienį į Lietuvą atvykstančią varžovę 2010 m. pasaulio čempionato atrankoje Rumunijos rinktinę. Faktas vienas – tai bus visiškai kita komanda, nei ta, kurią rugsėjį lietuviai svečiuose sumindė 3:0.

"Rumunai turi naują trenerį Razvaną Lucesku, o iš pirmųjų rungtynių komandoje liko vos devyni futbolininkai. Komanda lyg ir nebeturi dėl ko kovoti šiame atrankos cikle, bet dėl to netampa mažiau pavojinga. Be to, istorija rodo, kad kiekviena komanda, atėjus naujam treneriui, bent pirmus kelis mačus sužaidžia labai gerai", – samprotavo S.Širmelis.

Šeštadienį Marijampolės stadione Lietuvos rinktinė bene pirmą kartą istorijoje bus ta komanda, kuri turi daugiau ką prarasti. Ir būtent lietuvius, o ne varžovus slėgs didesnė psichologinė įtampa.

"Šiuo klausimu taip pat dirbame. Iki šiol į Lietuvos rinktinę ne vienas varžovas pažiūrėdavo pro pirštus. Dabar to nebėra. Ir tai yra didelis šios komandos nuopelnas", – pabrėžė rinktinės treneris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų