Pereiti į pagrindinį turinį

Rusų biatlonininkai – pagauti už rankos

2009-02-13 16:41
Rusų biatlonininkai – pagauti už rankos
Rusų biatlonininkai – pagauti už rankos / "Reuters" nuotr. J.Jurjeva pergales aptemdė dopingas.

Rusijos biatlono rinktinę sukrėtė dopingo skandalas – uždraustus preparatus vartojo trys daugkartiniai pasaulio čempionai.

Pietų Korėjos Pjongčango mieste surengtoje spaudos konferencijoje Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) patvirtino, kad Jekaterinos Jurjevos, Albinos Achatovos ir Dmitrijaus Jarošenkos kraujyje rasta draudžiamų preparatų.

Visi trys sportininkai buvo patikrinti gruodžio mėnesį per pasaulio taurės etapą Ostersunde (Švedija).

Nuodėmingieji jau pašalinti iš Rusijos rinktinės ir nedalyvaus Pjongčange turinčiame vykti (bet dėl lietaus atidėtame) pasaulio čempionate. Kokia diskvalifikacija bus skirta rusams, paaiškės po kelių savaičių.

„Nėra jokių pateisinimų šiems Rusijos sportininkams ir su jais susijusiems žmonėms. Akivaizdu, kad dopingas buvo vartojamas tyčia. Šiuo metu dar negalime pasakyti, ar sugavome visus sukčiautojus, ar tai tik ledkalnio viršūnė“, – pareiškė IBU prezidentas Andersas Bessebergas.

J.Jurjeva buvo šio sezono pasaulio taurės lyderė, o triskart pasaulio čempionė A.Achatova bendroje įskaitoje užėmė 6 poziciją. Dukart planetos čempionas D.Jarošenka pasaulio taurės įskaitoje žengė 21-as.

Tai – ne pirmas kartas, kai Rusijos biatloninkai įkliuvo su dopingu. 2006 m. Turino olimpinėse žaidynėse įkliuvo ir dvejiems metams buvo diskvalifikuota Olga Pyliova.

Pernai Tatjanos Moisjevos dopingo testas taip pat buvo teigiamas, tačiau sportininkei pavyko įrodyti, kad draudžiamų medžiagų buvo jai reikalinguose vaistuose.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų