Pereiti į pagrindinį turinį

Sekmadienį Utenoje į orą kilo svylančių padangų dūmai

2016-07-11 19:53
DMN inf.

Sekmadienį Utenoje į orą kilo svylančių padangų dūmai ir triukšmas, nes ten vyko „D1Sport Drift Wars” trečiasis etapas. Nuo pat ankstyvo ryto į Utenos „Utenio“ stadiono prieigas rinkosi „drifto“ fanatikai ir dalyviai. O jų buvo net virš 50.

Puikus oras leido pajusti tikrą azartą, o lietaus debesys aplenkė varžybų aikštelę, nesugadindami nuotaikos. Dalyviai sugužėjo iš visos Lietuvos kartu su savimi pasikvietę nemenką palaikymo komandą. Ilgai netrukus prasidėjo ir treniruotės. Kadangi tai gatvės lyga, automobilių buvo labai įvairių. Vieniems trasa pasirodė lengvai įveikiama, tačiau ne vienam ji buvo didelis iššūkis. Keletas pilotų pirmą kartą dalyvavo šonaslydžio varžybose, tad žiūrovams vaizdų tikrai užteko. Kaip žinia, ne vienas iš publikos tik ir laukė, kol įvyks susidūrimas, ar vairuotojas nesuvaldys bolido ir apsisuks trasoje. Žinoma, džiaugiamės, kad rimtesnių incidentų nenutiko, o maži brūkštelėjimai leido dar geriau pajusti tikrą azartą ir žiūrovams nuobodžiauti tikrai neleido.

Šiose varžybose dalyvavo net trys merginos – Kotryna Kniezaitė, Deimantė Radzevičiūtė ir Ieva Sveikauskaitė. Jos tarp tokios gausos vyrų, pasirodė tikrai puikiai. Visi žiūrovai šėlo pamatę jas trasoje. Juk nedažnai galime pamatyti moterį, besivaržančią su gerai patyrusiais vyrais drifto trasoje. Deja, ne visos praėjo kvalifikaciją ir pateko į TOP32. Po kvalifikacinių važiavimų Kotryna užėmė 15 vietą, o Deimantė – 18. Ieva šį kartą liko už borto ir varžybų netęsė. Tad žvilgtelėkime į kvalifikacinių važiavimų TOP10:

1. Paulius Kubilius 89 taškai

2. Rolandas Šilkinis 84 taškai

3. Andrius Surplys 81 taškas

4. Mindaugas Šalkauskas 80 taškų

5. Vitalijus Retenis 78 taškai

6. Marius Vytė 76 taškai

7. Dovydas Čirba 76 taškai

8. Silvestras Bieliauskas 70 taškų

9. Andrius Keras 69 taškai

10. Mindaugas Cibulskis 68 taškai

Pasibaigus kvalifikaciniams važiavimams, vienam iš žiūrovų teko galimybė pravažiuoti trasa su pirmosios vietos nugalėtoju. Aukciono metu žiūrovas, kuris vos antrą kartą žiūrėjo „drifto“ varžybas, laimėjo važiavimą. Kupinas azarto, Paulius taip pravežė žiūrovą, jog jis, tikriausia, atvažiuos ir į visas kitas varžybas. Įspūdžių tikrai netrūko. Na o porinių važiavimų metu azartas ir toliau kaitino kraują. Žiūrovai tikrai galėjo išvysti kraują stingdančių važiavimų. Daug gerų įspūdžių paliko Robert Lisovskij su savo žaliu ,,Ford" automobiliu. Nors jo bolidas buvo net be vairo stiprintuvo, jis nė kiek nepavargo, bei užėmė pakankamai aukštą vietą. Merginom teko važiuoti vienoje poroje. Kad ir kaip būtų gaila, tačiau tik viena galėjo tęsti varžybas ir keliauti toliau. ‚Utenio“ stadionas šėlo, kai į trasą išlėkė Deimantė ir Kotryna. Jos tikrai nustebino visus žiūrovus, tačiau po kovos, Deimantė tęsė kovą toliau.

Na o finaliniai važiavimai atmintyje įstrigo tikrai ne vienam. Dėl pirmos ir antros vietos susikovė du „Drift Devil“ komandos nariai. Dūmų kamuoliai kilo į viršų, kai į trasą išvažiavo stipriausi šių varžybų dalyviai. Tačiau laimėtojai buvo išrinkti tikrai greitai. Po finalinių kovų pirmąją vietą iškovojo E. Šiliauskas, antrąją vietą užėmė V. Retenis, trečioji vieta – R. Šilkinis, o ketvirtoje vietoje liko D. Pieškus.

Po tokių puikių varžybų D1Sport komanda nesustoja ir jau ruošiasi ateinančiam sekmadieniui. Jau liepos 17 dieną driftas keliasi į Elektrėnus, kur vyks „Vimota Driftingo Pirmenybių“ 3 etapas. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų