Pereiti į pagrindinį turinį

Sezono pradžioje – jaunimo staigmenos

Sezono pradžioje – jaunimo staigmenos
Sezono pradžioje – jaunimo staigmenos / Alfredo Pliadžio nuotr. Nepralenkiama: L.Grinčikaitė (Nr. 11) šeštą kartą iš eilės laimėjo LLAF taurės varžybas.

Vilniuje surengtose Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės uždarų patalpų varžybose sportininkai gerino geriausius sezono rezultatus.

Sėkmė lydėjo Atėnų olimpinę daugiakovės vicečempionę Austrą Skujytę, pastaruoju metu pasirinkusią vieną rungtį – rutulio stūmimą, taip pat bėgikus Rytį Sakalauską, Agnę Orlauskaitę, Vitalijų Kozlovą, Tomą Matijošių, Vaidą Žūsinaitę, trišuolininką Mantą Dilį ir šuolininką į tolį Darių Aučyną.

Pastarasis sportininkas sugebėjo pranokti gerokai labiau patyrusį kaunietį Povilą Mykolaitį, kuriam priklauso Lietuvos rekordas – 8,13 m. Vilnietis į tolį nušoko 7,89 m, o kaunietis – 7,62 m.

D.Aučyna pirmasis įvykdė LLAF normatyvą dalyvauti Europos uždarųjų patalpų čempionate Turine (Italija). Be to, trenerių Kęstučio Šapkos ir Vladimiro Nekrašo auklėtinis visų laikų geriausių Lietuvos šuolininkų į tolį sąraše pakilo į dešimtąją vietą.

60 m bėgimą laimėjęs kaunietis R.Sakalauskas pagerino geriausią sezono rezultatą, tačiau iki Europos uždarųjų patalpų čempionato normatyvo jam pritrūko akimirkos – 0,03 sek.

Dar dvi atletės – sprinterė Lina Grinčikaitė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė – pakartojo geriausius sezono rezultatus Lietuvoje.

Vilniaus lengvosios atletikos mokyklos auklėtinė A.Palšytė pateikė staigmeną, už savo nugaros palikusi olimpietes Viktoriją Žemaitytę ir Kariną Vnukovą. Be to, A.Palšytė pagerino Lietuvos jaunių (iki 16 ir 17 m.) bei jaunimo (iki 18 ir 19 m.) rekordus.

Klaipėdietė L.Grinčikaitė LLAF taurės varžybas laimėjo šeštą kartą iš eilės.

Klubų įskaitoje, surinkęs 13435 taškus, nugalėjo Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) "Atletas", aplenkęs Vilniaus atstovus – "Cosma" 1-ąją ir 2-ąją komandas, sukaupusias atitinkamai 13154 ir 8500 tšk.

"Sezonas dar tik prasideda, tačiau jau matyti, kurie lengvaatlečiai yra pasiekę neblogą sportinę formą. Džiaugiamės mūsų jaunųjų talentų A.Palšytės ir D.Aučynos pasirodymais. Atsigavo ir vis geriau startuoja V.Žemaitytė, stabilumu išsiskiria L.Grinčikaitė. Konkurencijos nuopelnas, kad tarp vyrų sprinterių yra keli daugmaž lygiaverčiai varžovai. Didelių rezervų turi A.Skujytė, tobulinanti rutulio stūmimo techniką. Tikimės, kad po šalies čempionato, kuris vasarį vyks Kaune, jau žinosime rinktinę, vyksiančią į Europos uždarų patalpų čempionatą", – sakė dienraščiui LLAF trenerių tarybos pirmininkas Kęstutis Jezepčikas.


Varžybų nugalėtojai

60 m – L.Grinčikaitė (Kl.*, 7,39 sek.), R.Sakalauskas (K., 6,73 sek.)

60 m b/b – S.Tamošaitytė (K., 8,66 sek.), M.Reinikovas (Kl., 8,31 sek.)

400 m – A.Orlauskaitė (K., 57,92 sek.), V.Kozlovas (V., 48,18 sek.)

800 m – V.Latyšovičiūtė (V., 2 min. 16,65 sek.), D.Bagaslauskas (Š., 1 min. 57,39 sek.)

1500 m – K.Girtaitė (K., 4 min. 41,11 sek.), T.Matijošius (V., 3 min. 58,9 sek.)

3000 m – V.Žūsinaitė (V.-Al., 9 min. 38,09 sek.), M.Viršilas (K. r., 8 min. 41,04 sek.)

Aukštis – A.Palšytė (V., 185 cm), N.Bužas (K., 215 cm)

Tolis – A.Bernotaitytė (K., 5,96 m), D.Aučyna (V., 7,89 m)

Trišuolis – M.Dilys (K., 15,46 m)

Rutulys – A.Skujytė (K., 16,48 m), M.Čiuželis (Kl., 16,60 m)

* Kl. – Klaipėda, K. – Kaunas, V. – Vilnius, Š. – Šiauliai, Al. – Alytus, K. r. – Kauno rajonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų