Pereiti į pagrindinį turinį

Specialistai - apie sėkmės priežastis

2007-05-24 00:00

LKL komandų treneriai sutaria, kad pergalę nulėmė “Žalgirio” legionieriai

LKL komandų treneriai sutaria, kad pergalę nulėmė “Žalgirio” legionieriai

Aloyzas Rudys, Šiaulių “Šiaulių” vyriausiasis treneris:

- Komandos šiame finale buvo apylygės, todėl galėjo laimėti bet kuri. Aš spėjau, kad “Žalgiris” finale laimės 4:3, nedaug apsirikau. Nedaug trūko, kad “Žalgiris” būtų pralaimėjęs šeštąjį mačą, tačiau kauniečiai sugebėjo susikaupti paskutinio mačo pabaigoje.

Jame daug rizikavo abiejų komandų treneriai, dažnai keisdami žaidėjus, pavyzdžiui, išleidžiant Andrių Šležą prieš Tanoką Berdą. “Žalgiris” turėjo pranašumą priekinėje linijoje. “Lietuvos rytui” nepavyko rasti slaptos kortos.

Taip pat krito į akis žalgiriečių kovingumas ir ryžtas. Žinau, kad daugelis Kauno komandos žaidėjų buvo patyrę įvairių traumų, tačiau tai nesutrukdė jiems atiduoti visas jėgas aikštelėje. Kai kuriems “Lietuvos ryto” žaidėjams to pritrūko.

Akivaizdu, kad “Žalgiris” laimėjo finalą ir todėl, kad šiai komandai daugiau naudos davė legionieriai. Pavyzdžiui, per paskutines rungtynes Kauno klubo legionieriai pelnė 72 taškus, o lietuviai - tik 16 taškų. “Lietuvos ryto” gretose rungtyniavę legionieriai įmetė 49, o lietuviai - 28 taškus.

Rimas Kurtinaitis, Vilniaus “Sakalų” vyriausiasis treneris:

- Smagu, kad “Žalgiris” laimėjo gražioje, sportinėje kovoje. Sveikinu komandą. Pati žaidimo kokybė geriausia buvo paskutinėse rungtynėse, nepaisant įtampos ir svarbos.

Visą finalo seriją jautėsi, kad “Žalgiris” potencialiai stipresnis, tačiau jam ne visada pavykdavo įrodyti pranašumą. Komanda buvo geriau sukomplektuota ir individualiai žaidėjai buvo stipresni nei “Lietuvos ryte”. Finale viską nulėmė žaidėjų meistriškumas.

Paskutinėse rungtynėse raktas į pergalę buvo L.Vudsas, kuris, nepaisant traumų, įrodė esąs aukštos klasės žaidėjas. Labai pagerino žaidimą T.Berdas, kuris anksčiau daugiau rūpindavosi asmenine nauda, žaisdavo dėl statistikos, o finale labiau paisė komandos interesų.

Tenka pripažinti, kad finalo rezultatą nulėmė legionierių žaidimas, abi komandos rėmėsi jais. Paskutinėse rungtynėse daugiausia taškų abiem komandoms pelnė užsieniečiai. “Žalgirio” komandoje pirmi penki rezultatyviausi žaidėjai buvo legionieriai, “Lietuvos ryte” daugiausia taškų pelnė taip pat trys legionieriai.

Tačiau tai yra normalu. Užsieniečiai, žaidžiantys Lietuvoje, ir turėtų būti truputį geresni už lietuvius. “Žalgirio” ir “Lietuvos ryto” komandose galėtų žaisti daugiau lietuvių, jeigu klubai turėtų daugiau pinigų.

Jeigu galėtume išlaikyti geriausius lietuvius, užsieniečių nereikėtų.

Linas Šalkus, Marijampolės “Sūduvos” vyriausiasis treneris:

- Prieš sezoną spėjau, kad finalas baigsis rezultatu 4:3 ir sakiau, kad laimės ta komanda, kuri nugalės išvykoje. Panašiai ir atsitiko - pralaimėję namuose, vilniečiai pralaimėjo ir finalą.

Tačiau finalas, išskyrus paskutines labai gražias rungtynes, nebuvo įdomus. Gal dėl to, kad tos pačios komandos nuolat žaidžia finale? Kai rungtynės vyko Kaune, nuo pradžių būdavo aišku, kad laimės “Žalgiris”. Kai komandos susitikdavo Vilniuje, “Lietuvos rytui” sunkiai pavykdavo ištempti mačą.

“Žalgiriui” šiemet labai pavyko su legionieriais. Būtent jie tapo pagrindiniais sėkmės kalviais. Žinoma, nenoriu pasakyti, kad Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis ar Paulius Jankūnas yra prasti žaidėjai, tačiau komandą tempė legionieriai.

“Lietuvos ryto” legionieriai nusileido varžovams. Nelabai supratau Roberto Štelmaherio veiksmus. Jis nė per vienas finalo rungtynes neblizgėjo, todėl kyla klausimas, ar nebuvo galima daugiau leisti žaisti Tomui Delininkaičiui ir Mindaugui Lukauskiui, kurie jam nė kiek nenusileidžia.

Šių metų finalas dar kartą įrodė, kad Eurolyga yra aukštesnio lygio turnyras nei ULEB taurės varžybos. Jeigu ne Loreno Vudso traumos, finalas būtų greičiau pasibaigęs. Net šiek tiek keista, kodėl prireikė šešių rungtynių. Galbūt žaisdami Vilniuje pirmas dvejas rungtynes žalgiriečiai per daug atsipalaidavo, būdami įsitikinę, kad Kaune vis tiek laimės.

Stebino kai kurie sostinės trenerių veiksmai. Pavyzdžiui, jei Tomas Delininkaitis per vienas rungtynes sugebėjo per 10 minučių įmesti 17 taškų, kodėl jis neturėtų žaisti kitame mače? Kodėl, viename susitikime buvęs rezultatyviausias Martynas Gecevičius, kitas rungtynes praleido ant suolo?

Rimantas Grigas įrodė, kad gali kažko pasiekti. Šiemet iš trijų finalų jo vadovaujama komanda laimėjo du. Tai šį tą reiškia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų