Pereiti į pagrindinį turinį

Sprinterė L.Grinčikaitė rekordų šturmo šiemet nežada

2009-07-28 10:00
Duetas: E.Norvilas pastaruoju metu tausoja L.Grinčikaitės jėgas.
Duetas: E.Norvilas pastaruoju metu tausoja L.Grinčikaitės jėgas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Greičiausia Lietuvos moteris Lina Grinčikaitė šiemet aukštų rezultatų ir rekordų nebesivaikys. Europos jaunimo čempionės treneris Edmundas Norvilas teigia, kad jai reikia poilsio.

Sieks dar vieno normatyvo

Pasaulio universiados ir Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionė bėgikė L.Grinčikaitė pastarąją savaitę treniravosi lengvesniu režimu. Visi svarbiausieji sezono titulai laimėti, todėl ji galėjo leisti sau ir iki soties išsimiegoti.

"Nenuostabu, kad Linai nesprisiskambinate – dabar ji dieną 3-4 val. miega", – juokėsi bėgikės treneris E.Norvilas.

Tačiau savaitgalį sprinterės dar laukia Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas ir rugpjūčio viduryje vyksiantis pasaulio čempionatas.

"Svarbiausieji Linos startai buvo pasaulio universiadoje ir Europos jaunimo čempionate Kaune. Lietuvos pirmenybės savaitgalį bus tarsi pasaulio suaugusiųjų čempionato generalinė repeticija, bet specialiai šioms varžyboms nesirengiame", – kalbėjo E.Norvilas.

Vis dėlto vieną specialią užduotį šalies čempionate L.Grinčikaitė turės – kartu su kitomis Europos jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtojomis ji bandys įvykdyti pasaulio čempionato moterų 4 po 100 m estafetės normatyvą.

"Šį tikslą būtų lengviau pasiekti, jeigu galėtų bėgti Audra Dagelytė, tačiau ji yra patyrusi traumą ir kažin, ar galės dalyvauti Lietuvos čempionate, – sakė E.Norvilas. – Tačiau ir tas pats kvartetas, kuris laimėjo bronzą Europos jaunimo čempionate, yra pajėgus įvykdyti šį normatyvą."

Svarbiausia – vieta

Pastaraisiais metais Lietuvos sprinto takelyje karaliaujanti klaipėdietė pasaulio universiadoje pasiekė savo asmeninį rekordą (11,31 sek.), tačiau Agnei Visockaitei-Eggerth priklausantis šalies rekordas (11,29 sek.) lieka nepagerintas. Ir panašu, kad šį sezoną rekordas išliks.

E.Norvilas to fakto nesureikšmino: "Rekordo specialiai niekada nesivaikėme, nes svarbiau yra užimta vieta. O tas rekordas anksčiau ar vėliau vis tiek bus pagerintas. Ir Lina tai būtų padariusi bent 10 kartų, jeigu nors kartą būtų bėgusi pavėjui. Bet visi jos bėgimai buvo prieš vėją."

Treneris neabejoja, kad L.Grinčikaitė būtų tapusi naujojo rekordo autore Europos jaunimo čempionate Kaune, jeigu oras finalo metu būtų buvęs toks, kaip antrąją varžybų dieną.

Jėgų reikia pasilikti

E.Norvilas mano, kad L.Grinčikaitė visai gerai atrodytų tarp pasaulio sprinterių elito, jeigu pasaulio čempionate 100 m nubėgtų per 11,30 sek. Tačiau treneris nutarė, kad gerą sportinę formą visą sezoną demonstravusiai L.Grinčikaitei neverta forsuoti įvykių pasaulio čempionate. Kodėl?

"Šį sezoną Lina sėkmingai startavo visose svarbiausiose varžybose, kurios pareikalavo ne tik fizinių, bet ir dvasinių jėgų. Atslūgus emocijoms pasijuto didelis psichologinis nuovargis ir sportininkei jau reikia atsipūsti. Juk jos karjeroje – dar viskas prieš akis, reikia pasilikti jėgų ir ateičiai", – kalbėjo E.Norvilas.

Šių metų Europos jaunimo čempionatas L.Grinčikaitei buvo paskutinis. Įtampa buvo milžiniška ir dėl to, kad jis vyko Lietuvoje ir Lina labai norėjo reabilituotis už "pramiegotą" startą ankstesniame, 2005 m. Kaune vykusiame Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionate.

Tuomet L.Grinčikaitė, pavėlavusi startuoti, finišavo antroji, todėl šįkart jai žūtbūt reikėjo aukso medalio.

"Ir po auksinio finišo universiadoje nesinorėjo nuleisti kartelės žemiau", – pridūrė E.Norvilas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų