Studentai meta pirštinę „1006 km lenktynių“ vilkams

  • Teksto dydis:

Didžiausiu automobilių žiedinių lenktynių festivaliu Baltijos šalyse tituluojamos „Aurum 1006 km lenktynės“ kasmet pradžiugina žiūrovus puokšte naujienų. Išimtimi netaps ir artėjančios, liepos 17-20 dienomis Palangoje vyksiančios jubiliejinės, 20-osios renginio istorijoje varžybos, kuriose pirmą kartą prie starto linijos savo kovinį bolidą išvairuos ambicinga studentų komanda.

Tai Kauno technikos kolegijos ekipa – pirmoji studentiška komanda, mažiau nei po mėnesio debiutuosianti „Aurum 1006 km. lenktynėse“.

Dar neišvairavusi savo automobilio į lenktynių trasą ši kauniečių ekipa užims deramą vietą renginio istorijoje kaip studentų komanda, pirmoji pravėrusi šių lenktynių duris. 

„Prieš metus baigiau studijas Kauno technikos kolegijoje ir likau joje dirbti, kur kartu su kolegomis ugdome kvalifikuotus inžinierius ir kartu rūpinuosi mūsų „KTK racing division“ komandos reikalais, - sako ekipos siela, 24 metų lenktynininkas Povilas Bonkevičius.

„Aurum 1006 km lenktynėse“ komandos veiksmus strateguos ir jai diriguos nemenką komandinio darbo patirtį automobilių sporte sukaupęs Edvardas Grabliauskas, o be Povilo Palangoje lenktyniaus Andrius Čilvinas, Renaldas Mackevičius ir Jonas Ramanauskas.

Lenktynėse vaikinai vairuos „Volkswagen Golf V GTI“, šiam maratonui parengtą bei modifikuotą „KTK racing divison“ komandos mechanikų. Automobilio variklis išvysto 165kW galią, pavarų dėžė mechaninė su blokiruote, o stabdžių sistema pasiskolinta iš TCR modelio.

Kas paskatino išplaukti į platesnius vandenis ir bandyti sėkmę „Aurum 1006 km lenktynėse?

„Pernai jėgas išbandėme įvairiose, net ir naktinių lenktynių serijose, o ilgos distancijos mus visada žavėjo ir tebežavi, - prisipažįsta P. Bonkevičius. - Esame įsitikinę, jog ilgų distancijų lenktynes laimi ne lenktynininkas, ne komandos vadovas ir ne mechanikas, o visa komanda. Todėl apie dalyvavimą Palangos maratone pradėjome svajoti prieš porą metų, net svarstėme startuoti pernai. O šiemet šis garsus renginys pažymi gražų 20-čio jubiliejų, todėl delsti nebebuvo galima“.

Nors Kauno technikos kolegijos komanda dar palyginti jauna, o per tuos keletą metų sukauptą patirtį laikyti didele gal dar ankstoka, tačiau vadinti menka - irgi nederėtų. Daugiausia patirties pasisemta pernai, kai komanda jėgas išbandė ir ralio, ir žiedinėse, ir kitų serijų lenktynėse.

Pasiruošimą atsakingiausiam egzaminui – „Aurum 1006 km lenktynėms“ - Kauno technikos kolegijos komanda pradėjo dar žiemą. Prieš varžybas Palangoje ekipos narių laukia paskutinė ilgų distancijų varžybų treniruotė, kurios tikslas – nušlifuoti visus veiksmus iki galo ir suderinti sklandaus komandinio darbo aspektus.

„Kalbant apie lūkesčius šiame prestižiniame maratone nedrąsu teigti, jog geistume ragauti lenktynių pergalės gėrimu tituluojamo „Rokiškio pieno“, nors tai būtų tikra fantastika, - viliasi P. Bonkevičius. - Todėl pagrindinis mūsų tikslas – pasiekti lenktynių finišą ir įrašyti į varžybų metraštį jose debiutavusios pirmosios studentiškos komandos vardą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių