Studentų plaukimo čempionate – R. Meilutytės ir K. Teterevkovos pergalės

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kaune įvyko 2022 m. Lietuvos studentų plaukimo čempionatas. Varžybose dalyvavo sportininkai iš penkių šalies universitetų – Lietuvos sporto universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Vilniaus universiteto.

Čempionate pasirodė ir Lietuvos olimpiečiai – Kauno „Vilijos“ baseine susirinkę žiūrovai galėjo išvysti Rūtos Meilutytės, Andriaus Šidlausko ir Kotrynos Teterevkovos startus, praneša šalies plaukimo federacija.

Daugiausiai apdovanojimų individualiose rungtyse iškovojo vilnietė Kotryna Teterevkova (VDU) – jos sąskaitoje trys aukso (50 ir 100 m krūtine, 50 m peteliške) ir vienas sidabro (100 m kompl. b.) medalis.

Tris čempionato aukso medalius pelnė panevėžietis Andrius Šidlauskas (LSU). Jis buvo nepralenkiamas 50 ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse, o su komandos draugais (Greta Pleikyte, Ainiu Želioniu ir Gintare Bruzgyte) pirmą vietą užėmė ir mišrioje estafetėje 4 x 50 m kompleksiniu būdu.

Vytauto Didžiojo universiteto komandai atstovaujanti Rūta Meilutytė iškovojo dvi pergales. Kaunietė buvo greičiausia 100 m laisvuoju stiliumi ir 100 m kompleksiniu būdu plaukimo rungtyse.

Nukeltose Pasaulio studentų žaidynėse (Universiadoje) šiemet dalyvauti turėję Agnė Šeleikaitė ir Julius Bačkulis taip pat pasižymėjo šiame čempionate.

Julius Bačkulis (LSU) laimėjo 50 ir 100 m plaukimus laisvuoju stiliumi, o su komandos draugais (Gintare Bruzgyte, Greta Pleikyte ir Ainiu Želioniu) nugalėjo mišrioje estafetėje 4 po 50 m laisvuoju stiliumi.

Agnė Šeleikaitė (LSMU) pelnė vieną aukso (50 m l. stiliumi) ir vieną sidabro (100 m. laisvu st.) apdovanojimą. Dar po du sidabro medalius ji iškovojo komandinėse mišriose estafetėse 4 po 50 m kompleksiniu būdu ir 4 po 50 m laisvuoju stiliumi.

50 ir 100 m plaukimo peteliške rungtyse geriausiai pasirodė Ainis Želionis (LSU).

Vilniaus Gedimino technikos universitetui du aukso medalius pelnė Darya Borash (50 ir 100 m nugara).

Šalies studentų čempionais taip pat tapo Edis Baubonis (LSMU, 100 m nugara), Justina Birgiolaitė (LSMU, 100 m peteliške), Ugnius Kamandulis (VILNIUS TECH, 100 m kompl. b.) ir Justinas Bagdanavičius (LSU, 50 m l. stiliumi).

Sportininkas, iškovojęs pirmąją vietą, komandai uždirbdavo 17 taškų, už antrąją vietą pelnydavo 15 taškų, už trečiąją – 14 taškų ir t. t.

Sėkmingiausiai varžybos susiklostė Lietuvos sporto universiteto studentams, kurie net 9 kartus lipo ant apdovanojimų pakylos atsiimti aukso medalių. Iš viso LSU komanda surinko 380 taškų ir įtikinama persvara įveikė antrą vietą užėmusią Vilniaus universiteto komandą (230 taškų). Trečioji vieta komandinėje įskaitoje atiteko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto plaukikams, surinkusiems 149 taškus.

Komandinė universitetų rikiuotė

Lietuvos sporto universitetas – 380 taškai

Vilniaus universitetas – 230

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas – 149

Vytauto Didžiojo universitetas – 122

Vilniaus Gedimino technikos universitetas – 91



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių