Tbilisis atletus lepino oru, bet ne rezultatais

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EJOF) varžybas pradėjo lengvaatlečiai. Nors oras varžyboms stadione buvo puikus, dangų aptraukė lengvi debesys, nebuvo nei saulės, nei vėjo, išskirtinių rezultatų pirmąją festivalio dieną jauniesiems atletams pasiekti nepavyko.

Pirmoji 100 m sprinte startavo Beatričė Juškevičiūtė. Ji savo bėgime finišavo paskutinė - per 12,70 sek., o bendroje įskaitoje aplenkė 4 varžoves. Geriausią rezultatą šioje rungtyje pasiekė rusė O.Vinogradskaja – 11,74 sek.

2000 m barjerinio bėgimo rungtyje Dominykas Matijošaitis finišavo šeštas. Nuo nugalėtojo jis atsiliko 11,85 sek. Trenerės Zitos Tindžiulienės teigimu, Dominykas galėjo pasiekti ir geresnį rezultatą. Su ja sutinka ir pats sportininkas.

„Pirmas bėgikas atbėgo mano geriausiu asmeniniu laiku, nežinau, gal susidėjo karštis, kelionė, įtampa, galėjau tikrai geriau pasirodyti. Treniruosiuosi ir kitą kartą tikrai pasiseks geriau, dabar įgijau geros patirties, žinau, kaip vyksta rimtos varžybos. Varžovai buvo tikrai stiprūs, jų asmeninai rezultatai labai geri, bet nepasisekė ir jiems. Galbūt dėl to, kad jiems tai buvo pirmos rimtos varžybos, kaip ir man“, - svarstė bėgikas.

Šuolininkui į tolį Algirdui Strelčiūnui varžybos baigėsi šiandien. Geriausias festivalyje sportininko pasiektas rezultatas (6,36) m paliko jį už finalo ribos. Savo grupėje Algridas buvo 9-as.

Sprinteris Laurynas Toleikis 100 m distancijoje taip pat neįveikė kvalifikacijos. Distanciją įveikęs per 11,13 sek bendroje įskaitoje Laurynas užėmė 10-ąją vietą ir į finalą nepateko.

„Nelabai pasisekė, nes asmeninį rezultatą turėjau geresnį. Priešininkai buvo stiprūs, bet daugiau treniruosiuosi ir, tikiuosi, man dar pasiseks. Dabar motyvacijos bus daugiau – norisi save aplenkti“, - atviravo šešiolikmetis sprinteris.

Rytoj Tbilisyje tęsis lengvosios atletikos varžybos: į aukštį šoks Urtė Baikštytė, barjerinio bėgimo rungtyje startuos Beatričė Juškevičiūtė, diską mes rinktinės kapitonė Agnė Jonkutė, į tolį šoks Enrika Ragainytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių