Pereiti į pagrindinį turinį

Titulą įtvirtinusį įvartį skyrė draugui

2008-11-28 09:00
Titulą įtvirtinusį įvartį skyrė draugui
Titulą įtvirtinusį įvartį skyrė draugui / ekrano.lt nuotr. Patirtis: beveik visa čempionatą tylėjęs V.Trakys (kairėje), įvarčiais pradėjo džiuginti lemiamu metu.

Neseniai pasibaigusių Lietuvos futbolo pirmenybių aukso medalis atkeliaus ir į Klaipėdą – jį parsivežė uostamiestyje gyvenantis Panevėžio "Ekrano" puolėjas Valdas Trakys.

Taksi vežiojo veltui

Iš Kretingos kilęs V.Trakys, svariai prisidėjęs prie "Ekrano" komandos sėkmės, vakar su kitais ekipos nariais buvo tituluotas šalies čempionu.

Nors nuo rungtynių, garantavusių "Ekranui" aukso medalius, praėjo daugiau nei dvi savaitės, džiaugsmas Panevėžyje liejasi iki šiol.

"Po pergalės prieš Vilniaus "Žalgirį" mieste jautėsi didelis pakylėjimas, – dalijosi įspūdžiais čempionatui baigiantis ypač ryškiai atsiskleidęs V.Trakys. – Visi sveikino, taksi po miestą vežiojo veltui, į kuriuos barus užeidavome, visur nuoširdžiai vaišindavo. Tik tai pamatęs supratau, kokia svarbi žmonėms yra mūsų pergalė. Kelias dienas šventėme. Per visą karjerą nebuvau patyręs tiek džiaugsmo emocijų."

Prisimindamas čempionato pabaigą, puolėjas pripažino, kad svarbiausia buvo pergalė prieš daugkartinį čempioną FBK "Kaunas" 2:1. Po šios dvikovos dar buvo likusios dvejos rungtynės, per kurias "Ekranui" reikėjo iškovoti tik tašką.

Komanda šį planą užtikrintai įvykdė savo stadione, įveikusi "Žalgirį" ir suteikusi progą sirgaliams švęsti dar net nesužaidus paskutiniojo mačo.

"Komandos senbuviai neprisimena, kada "Ekranas" turėjo panašią progą nudžiuginti savo gerbėjus. Dažniausiai čempionų vardą garantuojančios pergalės būdavo pasiekiamos kituose miestuose", – kalbėjo kovą 30 metų jubiliejų švęsiantis puolėjas.

Suprato draugo savijautą

7 įvarčius A lygos čempionate įmušęs V.Trakys svarbiausią jų – į "Kauno" vartus – skyrė puolėjui Egidijui Varnui.

"Egidijus patyrė sunkią traumą, kuri jam neleido baigti čempionato, – savo motyvus išdėstė kretingiškis. – Kartą sėdint pirtyje jis pasiguodė, jog jam jau 33-eji ir dar nėra buvęs Lietuvos čempionu. O šiais metais aukso medaliai kaip niekad buvo arti. Todėl Egidijus prašė draugų, kad jie neišleistų iš rankų čempionų titulo. O po kiekvieno mano įvarčio jie buvo vis arčiau. Maloniausias buvo į kauniečių vartus paskutiniojoje dvikovoje."

Antrasis aukso medalis

V.Trakio medalių kolekcijoje tai bus antrasis aukso medalis. Pirmąjį 1999 m. iškovojo gindamas "Kauno" garbę.

Beje, tais metais Lietuvos futbolo komandos buvo apdovanotos du kartus. 1999-ųjų pavasarį buvo paskelbti 1998–1999 m. pirmenybių prizininkai. Šiose varžybose V.Trakys su "Kauno" žaidėjais iškovojo vienintelį šalies pirmenybių bronzos medalį, o rudenį, kai buvo atsisakyta čempionato sistemos "ruduo–pavasaris", su FBK komanda tapo ir čempionu.

"Abu aukso medaliai man vienodai svarbūs, – tvirtino čempionas. – Beveik prieš dešimt metų irgi sekėsi gerai žaisti, siekiant aukso medalio nesėdėjau ant atsarginių žaidėjų suolelio. Tačiau džiaugsmo negaliu sulyginti. Atrodo, kad visas Panevėžys šventė mūsų pergalę, o po pergalės Kaune ranką paspaudė vienas kitas."

Medaliai pagaminti Italijoje

Vakar čempionų taurė ir Italijoje pagaminti medaliai "Ekrano" žaidėjams buvo įteikti ne Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rengiamoje sezono pabaigtuvių šventėje, kuri vykdavo Vilniuje arba Kaune, o po trejų metų nugalėtojų laurus susigrąžinusių panevėžiečių mieste. Panevėžiečius apdovanojo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Julius Kvedaras, nes dėl reikalų Europos futbolo asociacijoje (UEFA) LFF prezidentas Liutauras Varanavičius negalėjo pasveikinti čempionų.

LFF vadovai lėšas (apie 50 tūkst. litų), kurios būtų išleistos čempionato pabaigtuvių šventei, nutarė geriau paversti futbolo kamuoliais vaikams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų