Tokijuje – K. Teterevkovos svajonių debiutas

Jauniausia Lietuvos delegacijos narė 19-metė Kotryna Teterevkova viršijo lūkesčius ir prognozes – ji pirmadienį kovos savo rungčių pusfinaliuose.

K.Teterevkova po 100 m krūtine rungties atrankos plaukimo švietė šypsena. „Labai pavargau, bet labai džiugina rezultatas. Planavau jau iki žaidynių įvykdyti olimpinį normatyvą, bet tai padariau per žaidynes. Labai džiaugiuosi“, – sakė vilnietė, laimėjusi trečią iš šešių atrankos plaukimų ir pasiekusi asmeninį rekordą – 1 min. 6,82 sek. Šis rezultatas galutinėje įskaitoje jai garantavo 15-ąją vietą ir bilietą į pusfinalį. „Aš labai daug išspaudžiau iš savęs, nes tai galėjo būti paskutinis mano startas Tokijuje šioje rungtyje“, – prisipažino 19-metė.

Į Tokijo žaidynes K.Teterevkova pateko kaip aukščiausią reitingą turinti Lietuvos plaukikė, nei bei vienai mūsų šalies atstovei nepavyko įvykdyti olimpinio normatyvo – 1 min. 7,07 sek. Ji dar startuos ir 200 m krūtine rungtyje.

2019 m. Buenos Airių jaunimo olimpinių žaidynių sidabro ir bronzos laimėtoja Tokijo žaidynių atrankoje savo plaukime aplenkė net legendinę jamaikietę Alią Atkinson, savo laiku mesdavusią iššūkį šioje rungtyje karaliavusiai 2012 m. Londono olimpinei čempionei Rūtai Meilutytei, o dabar likusią už pusfinalio borto.

Greičiausia atrankoje buvo olimpinį rekordą pasiekusi Pietų Afrikos sportininkė Tatjana Schoenmaker – 1 min. 4,82 sek. Pasaulio rekordininkė amerikietė Lilly King užėmė trečiąją vietą (1 min. 5,52 sek.), o aštunta finišavo buvusi amžina olimpinės čempionės R.Meilutytės varžovė Rusijos olimpinio komiteto komandos atstovė Julija Jefimova (1 min. 6,21 sek.).

Būtent L.King ir J.Jefimovą Lietuvos plaukikė vadina rungties favoritėmis.

K.Tetervkova teigė nejautusi jaudulio debiutuodama olimpinėse žaidynėse: „Aš nesureikšminu varžybų. Stengiuosi įsivaizduoti, kad kiekvienas startas man tiesiog yra kaip tobulėjimo galimybė.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Šaunuolė!Plauk ir džiugink sirgalius.Smagu,kai žmogus arba iš o ir kovoja,o ne taip,kaip nebaigia rungties,ar ką nors kaltina.PIRMYN į finalą!

klpds

klpds portretas
...to nacikas ar durnas ?!

Andrius

Andrius portretas
iš D. Rapšio komentatoriai tyčiojasi, o šitą ruskę vadina „pažiba“. slav. fui.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių