Pereiti į pagrindinį turinį

"Tour de France" prologą laimėjo olimpinis čempionas

2009-07-05 18:06
"Tour de France" prologą laimėjo olimpinis čempionas
"Tour de France" prologą laimėjo olimpinis čempionas / "Reuters" nuotr. L.Armstrongui lenktyniauti po pertraukos nebuvo taip lengva, kaip anksčiau.

Fabianas Cancellara antrus metus iš eilės pirmasis užsivilko geltonus prestižinių "Tour de France" lenktynių lyderio marškinėlius.

Pekino olimpinis čempionas, atstovaujantis "Saxo Bank" komandai, laimėjo Monake surengtą lenktynių prologą.

15,5 km atskiro starto etapo distanciją F.Cancellara įveikė per 19 min. 32 sek. ir 18 sekundžių aplenkė lenktynių favoritą ispaną Alberto Contadorą ("Astana"). Trečias liko dar vienas atskiro starto lenktynių specialistas britas Bradley Wigginsas ("Garmin-Slipstream", atsiliko 19 sek.).

Po ketverių metų pertraukos į "Tour de France" grįžęs Lance'as Armstrongas finišą pasiekė dešimtas, nugalėtojui pralaimėjęs 40 sekundžių.

Septyniskart prestižiškiausių lenktynių laimėtojas pripažino, kad dabar lenktyniauti nebėra taip lengva, kaip prieš penkerius metus.

"2004 m. tokiame etape būčiau sunaikinęs varžovus, tačiau dabar taip nebėra. Bet džiaugiuosi, kad šiuo metu esu būtent čia, o ne kitur. Šios lenktynės buvo smagios, tikiuosi, kad ir per ateinančias tris savaites patirsiu vien gerų įspūdžių", - kalbėjo L.Armstrongas.

Amerikietis į dviračių sportą sugrįžo ir dėl to, kad atkreiptų dėmesį į kovą su vėžiu. Prancūzijoje jis reklamuoja savo fondą "Livestrong".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų