Pereiti į pagrindinį turinį

Trenerių maldos – už futbolininkų sveikatą

Trūkumas: futbolo aistruoliai apgailestauja, kad D.Beckhamas nežais pasaulio čempionato finalo turnyre.
Trūkumas: futbolo aistruoliai apgailestauja, kad D.Beckhamas nežais pasaulio čempionato finalo turnyre. / Scanpix nuotr.

Iki pasaulio futbolo čempionato finalo turnyro pradžios likus mažiau nei mėnesiui, varžybose dalyvausiančių rinktinių strategai meldžia Aukščiausiąjį, kad jų žaidėjus aplenktų traumos.

"Mūsų tikslas – laimėti čempionatą", – pareiškė Anglijos rinktinės vyriausiasis treneris Fabio Capello, jau praradęs dvi žvaigždes – Davidą Beckhamą ir Michaelą Oweną – bei kasdien nekantriai laukiantis žinių apie Wayne'o Rooney'io savijautą.

"AC Milan" saugas D.Beckhamas kovą per Italijos "Serie A" rungtynes su Veronos "Chievo" ekipa patyrė sunkią kairės kojos traumą – jam trūko Achilo sausgyslė.

Britą operavo vienas žymiausių tokių sužeidimų specialistų, Suomijos profesorius Sakaris Orava, pastatęs ant kojų legendinius lengvaatlečius Haile Gebrselassie'į ir Merlene Ottey, dabartinį "Barcelona" futbolininkų vairininką Josepą Guardiolą. "Jei gydymas ir reabilitacija bus sklandi, lengvai bėgioti Davidas galės pradėti ne anksčiau nei liepą, o visa jėga žaisti futbolą – tikriausiai lapkritį", – sakė S.Orava.

F.Capello pakvietė D.Beckhamą kartu su Anglijos komanda vykti į pasaulio čempionatą ir padėti įkvėpti jai kovinės dvasios. Šią savaitę strategas užsiminė, kad Davidas galėtų laikinai papildyti ir trenerių štabą. "Jo patarimai labai praverstų per treniruotes", – teigė F.Capello.

Po kelio operacijos atsigaunantis, bet už rinktinės borto likęs puolėjas M.Owenas tvirtino, kad pirmoji minimali jo bendražygių užduotis – patekti į ketvirtfinalį.

"Burtai, lėmę C grupę su amerikiečiais, slovėnais ir Alžyru, buvo neblogi. Jei sėkmingai įveiksime pirmąjį turnyro etapą ir šešioliktfinalį, tolesnės varžybos bus kaip premija", – kalbėjo M.Owenas.

Balandžio 22-ąją kirkšnies traumą patyręs W.Rooney's, kaip ir sužeistą pėdą besigydantis Garethas Barry, įrašyti į Anglijos rinktinės preliminarią 30 žaidėjų paraišką. F.Capello tikisi, kad puolėjas ir saugas atvyks į treniruočių stovyklą, kuri paskutinę gegužės savaitę bus surengta Austrijoje.

Lengviau atsikvėpė Europos čempionės Ispanijos komandos vyriausiasis treneris Vicente Del Bosque.

Gegužės 10-ąją gydytojai patvirtino, kad puolėjas Fernando Torresas ir saugas Cescas Fabregasas galės dalyvauti varžybose. "Jokių komplikacijų nerasta", – tokius žaidėjų sveikatos patikrinimo ir konsiliumo rezultatus Madride pranešė medikai.

Anglų "Liverpool" klubo atakų lyderiui F.Torresui chirurgų skalpelio nepavyko išvengti dėl dešiniojo kelio traumos per Europos futbolo lygos ketvirtfinalio rungtynes su portugalų "Benfica", o britų "Arsenal" legionieriui C.Fabregasui kovo pabaigoje per Čempionų lygos ketvirtfinalio dvikovą su "Barcelona" buvo įskilęs blauzdos kaulas.

Tarp 30-ies kandidatų į pagrindinę sudėtį yra ir saugas Andresas Iniesta, tebesigydantis balandžio 13-ąją per "Barcelona" treniruotę įplyšusius dešinės kojos raumenis.

Nuostolių neišvengė vokiečiai (pagrindinėje sudėtyje nebus vartininko Rene Adlerio), serbai (iš rikiuotės iškrito gynėjas Ivica Dragutinovičius), Hondūro ekipa (koją susilaužė pagrindinis puolėjas Carlas Costly's). Abejojama, ar iki pirmenybių pradžios geriausią sportinę formą pasieks reabilitaciją baigę graikai Giorgos Seitaridis ir Christos Patsatzoglou, australas Harry's Kewellas, nigerietis Johnas Obis Mikelas, prancūzas Williamas Galasas.

Nepaisydami komandas persekiojančių problemų, futbolo autoritetai ir anglus, ir ispanus vadina birželio 11 – liepos 11 d. Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vyksiančių varžybų favoritais

Daugiau apie sportininkų nuotaikas, artėjant futbolo čempionatui, skaitykite šeštadienio dienraštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų