Pereiti į pagrindinį turinį

Triumfuojančių italų fone – angliškas prakeiksmas

2012-06-26 23:59

Iki Europos futbolo čempionato pabaigos liko trys rungtynės. Paskutine rinktine, įšokusia į pusfinalio traukinį, tapo Italijos rinktinė, po 11 m baudinių serijos eliminavusi Anglijos futbolininkus.

Apeninų futbolininkai kuria dar vieną stebuklą. Atrodytų, kad Italijos rinktinei šalies futbolą krečiantys skandalai padaro meškos paslaugą. 2006-aisiais, kai visas pasaulis linksniavo "Calciopoli" skandalą, šios šalies rinktinė sensacingai laimėjo Vokietijoje vykusias planetos pirmenybes. Panašiu scenarijumi klostosi ir šių metų Europos čempionatas. Nors pirmenybių išvakarėse spėliota, ar lažybų šešėlis neprivers italų apskritai boikotuoti turnyro, Lenkijos ir Ukrainos stadionuose "Žydroji komanda" kuria gražią pasaką.

Kijeve vykusiame paskutiniame ketvirtfinalyje italai dominavo aikštėje visą pagrindinį rungtynių laiką ir pratęsimą, ir nors įmušti nepavyko, 11 m baudinių loterijoje fortūna buvo stipresniųjų pusėje. Tai buvo pirmosios šio čempionato rungtynės, kuriose nebuvo įmušta įvarčių.

Baudinių serijoje anglai turėjo puikų šansą laimėti, kai pro šalį šovė Riccardo Montolivo, tačiau netaiklūs Ashley Youngo ir Ashley Cole‘o smūgiai palaidojo Roy‘aus Hodgsono komandos viltis.

Anglijai niekaip nepavyksta nutraukti 11 m baudinių prakeiksmo. Šią loteriją britai pralaimėjo 1990-ųjų pasaulio čempionato pusfinalyje, 1998-ųjų planetos pirmenybių aštunfinalyje, 2006-ųjų – ketvirtfinalyje, 1996-ųjų Europos čempionato pusfinalyje ir 2004-ųjų ketvirtfinalyje.

"Sužaidėme puikias rungtynes ir nusipelnėme pergalės. Rungtyniavome geriau nei gerai, buvome kantrūs ir sukūrėme daug progų. Žinoma, baudinių serijoje prireikė sėkmės", – džiaugėsi Italijos rinktinės vairininkas Cesare Prandeli.

"Žaidėjai, kurie neįmušė baudinių, per treniruotes tai darė nė nemirktelėję. Paprasčiausiai negali atkurti pavargusių kojų, negali atsikratyti spaudimo, negali nejausti nerimo", – rankomis skėsčiojo R.Hodgsonas.

Pusfinalyje italų varžove bus Vokietijos rinktinė, o dėl kito kelialapio į finalą jau rytoj Donecke susigrums dvi Pirėnų komandos – Ispanija ir Portugalija.


Rezultatas

Italija–Anglija 0:0 (0:0, baudiniai - 4:2). Kijevas, 64 340 žiūrovų. Baudinių serija: M.Balotelli (1:0), S.Gerrardas (1:1), R.Montolivo (1:1), W.Rooney (1:2), A.Pirlo (2:2), A.Youngas (2:2), A.Nocerino (3:2), A.Cole (3:2), A.Diamanti (4:2).


Pusfinaliai

Rytoj 21.45 val. Donecke: Portugalija–Ispanija.

Poryt 21.45 val. Varšuvoje: Italija–Vokietija.


Komentarai

Algimantas Liubinskas

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris

Nuliūdino Anglijos rinktinė, kuri žaidė vangiai. Vos du trys perdavimai ir prarastas kamuolys. Galbūt tai nuovargis po sunkaus Anglijos čempionato, bet nesimatė nei Wayne'o Rooney, nei kitų. O rungtynių pabaigoje matėsi, kad anglai tiesiog jau laukia vienuolikos metrų baudinių.

Ispanai žaidžia ne tik visiems puikią pažįstamą kontroliuojamąjį futbolą, bet ir puikiai presinguoja varžovus aikštės viduryje – po prarasto kamuolio tuoj pat stengiasi jį susigrąžinti. Cristiano Ronaldo žaidžia Ispanijoje, todėl ispanų gynėjai turėtų jį puikiai pažinoti, tačiau ir pats portugalas puikiai pažįsta Ispanijos gynėjus. Pusfinalyje turėtų būti įdomi ir atkakli dvikova.

Italai žaidžia gerai, tačiau su tokia realizacija jiems bus sunku. Be to, jiems jau ir bronzos medaliai yra geras pasiekimas, nes prieš čempionatą niekas iš jų nieko nesitikėjo. Vokiečiai rungtyniauja solidžiai tiek puolime, tiek gynyboje, todėl turėtų žengti į finalą.

Šis čempionatas yra aukščiausio lygio, todėl finalas Ispanija–Vokietija būtų puiki puošmena. Bent jau aš taip norėčiau.

Virginijus Liubšys

Marijampolės "Sūduvos" treneris

Ketvirtfinaliuose laimėjo tos komandos, kurios to buvo vertos. Mane asmeniškai nustebino geras italų žaidimas. Jie susikūrė daug progų, todėl buvo daug vertesni patekti į pusfinalį nei Anglijos rinktinė. Čempionato favoritai išlieka ispanai ir vokiečiai. Šios komandos per visą turnyrą demonstravo solidų žaidimą, tad ir tai, kad jie pateko tarp keturių stipriausiųjų, nieko nebestebina. Pusfinalių nugalėtojus prognozuoti labai sunku, nes laimėti gali bet kas. Finale galime matyti tiek portugalus ar ispanus, tiek vokiečius ar italus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų