Pereiti į pagrindinį turinį

V.Alekna namų darbus atliko be priekaištų

2009-08-04 07:56
Didmeistris: V.Alekna Lietuvos čempionate diską triskart metė už 68 m ribos.
Didmeistris: V.Alekna Lietuvos čempionate diską triskart metė už 68 m ribos. / Antano Slavinsko nuotr.

Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas Kaune galutinai sudėjo visus taškus ant "i" – jam pasibaigus buvo paskelbta galutinė šalies rinktinės, kuri dalyvaus pasaulio čempionate, sudėtis.

Pasaulio čempionatas Berlyne vyks birželio 15–23 d. Jame dalyvaus 15 Lietuvos sportininkų. Lietuvos lengvaatlečių rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas teigė, kad į Berlyną vyks ne visi atletai, įvykdę pasaulio čempionato normatyvą.

– Treneri, kaip vertinate Lietuvos lengvosios atletikos čempionato rezultatus? – dienraštis pasiteiravo K.Jezepčiko.

– Ypatingų staigmenų čempionatas nepateikė, bet padėjo mums apsispręsti dėl galutinės Lietuvos rinktinės sudėties. Čempionatas pakoregavo kelių sportininkų planus. Į Berlyno traukinį, įvykdę pasaulio čempionato normatyvus, spėjo įšokti trišuolininkas Mantas Dilys (16 m 88 cm – red.) ir ieties metikas Tomas Intas (78 m 8 cm – red.). 800 m bėgimo rugties vieta buvo rezervuota Eglei Balčiūnaitei. Tačiau šiuo metu ji nėra geriausios sportinės formos, turi nedidelę traumą, todėl 800 m distanciją Berlyne bėgs Lietuvos čempionate laimėjusi Irina Krakoviak.

Šalies čempionate taip pat atidžiai stebėjome disko metiką Aleksą Abromavičių, bėgiką Vitalijų Kozlovą, bet jie nepademonstravo reikiamos sportinės formos ir į rinktinę nepateko.

– Virgilijaus Aleknos rezultatas Lietuvos čempionate nudžiugino?

– Rezultatas – didmeistriškas ir, svarbiausia, stabilus. Trys metimai skriejo už 68 m ribos. Akivaizdu, kad Virgilijus pasaulio čempionatui padėjęs labai gerus pagrindus, todėl mūsų optimizmas didelis. Iki starto pasaulio čempionate liko pora savaičių, jo sportinė forma gali dar pagerėti. V.Alekna ir pats patenkintas savo rezultatu, kitą savaitgalį dar žada sudalyvauti varžybose Jurbarke, kad labiau pajustų varžybų ritmą. Traumos jo nekamuoja, visi namų darbai atlikti, belieka laukti pasaulio čempionato.

– Kokios rungtį pakeitusios Austros Skujytės galimybės pasaulio čempionate?

– Manau, nereikia tikėtis labai aukštų vietų. Būtų labai geras rezultatas, jeigu Austra pakliūtų į finalą. Pakeitus rungtį iškart patekti į elitą nėra lengva. Bet jos rezultatai – stabilūs, šiemet ji rutulį stūmė maždaug 17,5 m. Norint patekti į pasaulio čempionato finalą, rutulį reikia stumti apie 18 m. Jeigu Austrą lydės sėkmė, galime ją išvysti finale.

– Kodėl rinktinėje nėra maratono bėgikės Rasos Drazdauskaitės?

– Ši bėgikė šiemet buvo geros sportinės formos. Bet ji vienintelė iš mūsų stiprių sportininkų, kuri į savo planus neįtraukė pasaulio čempionato. Jos pagrindinis startas buvo pasaulio studentų universiada ir mes su tuo sutikome. Tačiau ateityje, manau, pagrindinės varžybos vis dėlto turėtų būti pasaulio čempionatas. Todėl, galvodami apie ateitį, vietoje R.Drazdauskaitės į komandą įtraukėme jauną stajerę Remaldą Kergytę.

Dėl ankstesnių sunkių startų pasaulio čempionato atsisakė ir sprinterė Lina Grinčikaitė. Dar tikėjomės, kad po Europos jaunimo pirmenybių Kaune ji apsigalvos, tačiau šiemet Lina turėjo labai daug varžybų, kurios ją išvargino labiau psichologiškai nei fiziškai. Būtų buvę sunku tęsti sezoną tokiu pačiu aukštu lygiu. Todėl pritariau L.Grinčikaitės ir jos trenerio sprendimui.

Iš viso normatyvus į pasaulio čempionatą buvo įvykdę per 20 lengvaatlečių, tačiau ne visi jie vyks į Berlyną. Vieni namie liks dėl traumų, kiti – dėl to, kad šiemet nedemonstravo aukštos sportinės formos.

Atranka į pasaulio čempionatą yra sunkesnė nei į olimpiadą. Jeigu sportininkai Berlyne pasieks savo asmeninius rezultatus arba juos pagerins, būsime patenkinti.


Lietuvos rinktinė

Sportininkas Rungtis
Virgilijus Alekna disko metimas
Austra Skujytė rutulio stūmimas
Živilė Balčiūnaitė maratonas
Remalda Kergytė maratonas
Irina Krakoviak 800 m ir 1500 m bėgimas
Sonata Tamošaitytė 100 m barjerinis bėgimas
Kristina Saltanovič 20 km sportinis ėjimas
Brigita Virbalytė 20 km sportinis ėjimas
Vilius Mikelionis 20 km sportinis ėjimas
Donatas Škarnulis 50 km sportinis ėjimas
Tadas Šuškevičius 50 km sportinis ėjimas
Indrė Jakubaitytė ieties metimas
Tomas Intas ieties metimas
Zinaida Sendriūtė disko metimas
Mantas Dilys

trišuolis

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų