Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai J.Kvedarui rankos nebučiuos

2012-07-22 15:28
Vilniečiai J.Kvedarui rankos nebučiuos
Vilniečiai J.Kvedarui rankos nebučiuos / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vilniaus futbolo klubas REO, protestuodamas prieš Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įsigalėjusį nusikaltėlių gaujoms, bet ne sportui, būdingą elgesį, traukiasi iš visų LFF rengiamų varžybų.

„Mūsų žingsnis brendo jau seniai, tačiau paskutinis lašas buvo tai, kad LFF neleido REO dalyvauti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) regionų taurės varžybose, – dienraščiui komentavo klubo vadovas Rimantas Turskis. – LFF argumentavo, esą REO yra profesionalus klubas. Kažin kodėl Alytaus “Dainavai„ pernai buvo leista dalyvauti šiame turnyre? Nesuprantu, kodėl mums taikomos kitokios taisyklės?“

Apie šį akibrokštą, kaip ir LFF atsisakymą, likus vos dviem dienoms iki rungtynių, registruoti naujus REO žaidėjus, klubo vadovai sužinojo žodžiu, nes LFF funkcionieriai atsisakė savo sprendimus pranešti ir pagrįsti raštu. Pasak REO išplatinto pareiškimo, toks elgesys yra būdingas gaujoms, kurio toleruoti negalima.

„Nenorime būti nusikaltėlių statytinių įkaitais organizacijoje, kurioje sprendimai priimami ne remiantis nuostatais, o paslapčia, “strielkėse", – rašoma REO klubo pareiškime.

„Atrodo, kad reikia ateiti, pabučiuoti Juliaus Kvedaro ranką ir tada jis nuspręs: leisti žaisti ar ne, – kalbėjo R.Turskis. – Tai nesąmonė. Labai gaila klubo. Kilome savo jėgomis. Federacija, užuot padėjusi klubams, juos žlugdo. Kiek galima kentėti? Juk žmonės savus pinigus investuoja. Ar čia vaikų darželis? Tegul dabar LFF balvonai mąsto, ką daryti. Nejaugi jie mano, kad visam laikui į valdžią atėjo? Jie klysta, taip nebus.“

R.Turskis pasidalijo mintimis apie tai, kad klubas stengsis dalyvauti kuriame nors kitame turnyre.

„Latvijos čempionatas – puikus. Dalyvausime jame, – sakė REO klubo vadovas. – Jeigu mūsų pavyzdys užkrės kitas Lietuvos komandas – pirmyn! 22-ejus metus brendo šis mūsų žingsnis. Ilgiau kentėti negalėjome: vieni majonezą virė, kiti neaišku, ką verda. Visagaliai? Ne.“

REO šiuo metu neturi jokių skolų nei žaidėjams, nei paslaugų teikėjams, išskyrus ginčytiną skolą LFF, kuri susidarė federacijai atėmus iš REO galimybę Lietuvoje rengti UEFA regionų taurės varžybas.

Klubas išreiškė padėką futbolininkams ir gerbėjams už supratimą ir palaikymą.

„Per šešerius klubo gyvavimo metus kartu nuėjome kelią nuo 3-iosios iki A lygos, viską iškovoję futbolo aikštėje. Todėl nesirengiame tapti nešvarių nusikaltėlių statytinių žaidimų įkaitais. Kol Lietuvos futbolo federacija vadovausis tokiais veiklos metodais, nei klubas, nei klubo rėmėjai Lietuvos futbolo gyvenime nedalyvaus“, – rašoma REO pareiškime.

Vilniaus REO – ne pirmasis futbolo klubas, viešai prabilęs apie tikruosius prieštaringai vertinamos LFF veiklos metodus ir korumpuotą A lygą. 2009-aisiais iš šio diviziono pasitraukė daugkartinis Lietuvos čempionas Kauno futbolo-beisbolo klubas (FBK) „Kaunas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų